Λιντς: Οι δοκιμασμένες λύσεις του Τζέσι Μαρτς και το βάθος στον πάγκο που αποτελεί επιτακτική ανάγκη!

Η Λιντς δεν θέλει να επαναλάβει τα ίδια λάθη της περασμένης σεζόν, χωρίς βάθος στον πάγκο, με πολλούς τραυματισμούς και μία μάχη για την σωτηρία. Ο Τζέσι Μαρτς το γνωρίζει αυτό και ήδη έχει προχωρήσει σε «δοκιμασμένες» λύσεις αλλά και σε πωλήσεις που θα αποφέρουν μεγάλο κέρδος στον σύλλογο και πιθανότατα ακόμη περισσότερες μεταγραφές.



Λιντς: Οι δοκιμασμένες λύσεις του Τζέσι Μαρτς και το βάθος στον πάγκο που αποτελεί επιτακτική ανάγκη!

Η Λιντς προέρχεται από μία κάκιστη σεζόν για τα δεδομένα της, παλεύοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή για την σωτηρία της. Εν τέλει, η νίκη στο Κομιούνιτι απέναντι στην Μπρέντφορντ της χάρισε ακόμη έναν χρόνο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και ο σύλλογος υποσχέθηκε στους φίλους της πως κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί.

Η αρχή έγινε με την πρόσληψη του Τζέσι Μαρτς, ενός προπονητή που αρέσκεται στο gegenpress και την γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση εκμεταλλευόμενος τα «φτερά» της ομάδας. Αυτό το ποδόσφαιρο έφερε ο Μαρσέλο Μπιέλσα στο Έλαντ Ρόουντ από το 2018 και έγινε και ένας από τους λόγους που θεωρείται «ήρωας» στο Δυτικό Γιόρκσαϊρ.

Τα «παγώνια» πλήρωσαν πέρυσι την κακή αμυντική τους λειτουργία αλλά και τους πολλούς τραυματισμούς που άφηναν κενά ακόμη και στην πρώτη 11αδα, καθώς δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου βάθος στον πάγκο. Αυτό θέλει να αλλάξει ο Μαρτς, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες λύσεις με παίκτες που ο ίδιος προπόνησε και θαύμασε στην Ζάλτσμπουργκ τα προηγούμενα χρόνια. Τόσο ο Μπρέντεν ¶αρονσον όσο και ο Ράσμους Κρίστενσεν ήταν παίκτες που ταίριαξαν στο στιλ του Αμερικανού τεχνικού και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμαστούν και στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μπορεί, βέβαια, για πολλούς, η αποχώρηση τόσο του Ραφίνια, όσο και ενός παιδιού που έχει ταυτίσει το όνομά του με τον σύλλογο και την πόλη του Γιόρκσαϊρ, ο Κάλβιν Φίλιπς, να μοιάζει καταστροφική, ωστόσο, στον σύλλογο πιστεύουν στο ρητό «ουδείς αναντικατάστατος».

Δεν είναι λίγα τα 100 εκατ. που θα αποκομίσουν από τους δύο παίκτες και τόσο ο διευθύνων σύμβουλος, Βίκτορ Όρτα, όσο και ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέα Ρατριτζάνι, έχουν ως στόχο να βοηθήσουν με κάθε τρόπο ώστε η Λιντς να μην παλεύει για την σωτηρία της, αλλά με τα χρόνια να διεκδικεί ακόμη και μία θέση στην Ευρώπη.

Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, όμως ο Μαρτς ήδη φαίνεται πως δεν θέλει να ρισκάρει. Δεν θέλει να δοκιμάσει νέα πράγματα (ακόμη). Αυτό που θέλει είναι να καλύψει τα κενά, να επαναφέρει την νοοτροπία του νικητή και να οδηγήσει την Λιντς σε μία νέα, πιο λαμπερή εποχή. Το κατά πόσο θα τα καταφέρει δεν το γνωρίζει κανείς, όμως ο χρόνος είναι σύμμαχός του και η πόλη του Γιόρκσαϊρ πάντοτε στο πλευρό της ομάδας.

Στράτος Μαρίνος