Η Γιουνάιτεντ δεν έκανε μεταγραφή μέσα στον Ιούνιο μετά από 12 χρόνια και η ιστορία την θέλει… πρωταθλήτρια!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ούτε μία μεταγραφική κίνηση μέσα στον Ιούνιο, για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2010-2011 κι όμως αυτό μπορεί να είναι καλός οιωνός για το επερχόμενο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.



Η Γιουνάιτεντ δεν έκανε μεταγραφή μέσα στον Ιούνιο μετά από 12 χρόνια και η ιστορία την θέλει… πρωταθλήτρια!

Ο Έρικ Τεν Χαγκ κατέφθασε στο Ολντ Τράφορντ για να κάνει ένα ολικό rebuild και να περάσει την δική του φιλοσοφία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, μέχρι την 1η του Ιουλίου, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχουν καταφέρει να «κλείσουν» κάποια μεταγραφή παρά το γεγονός ότι έχουν συνδέσει το όνομά τους με αρκετούς ποδοσφαιριστές από όλες τις Λίγκες της Ευρώπης.

Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί στην ομάδα του Μάντσεστερ από το καλοκαίρι του 2010, όταν με προπονητή τον θρυλικό Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, βρισκόταν σε μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της. Κι όμως, μέχρι και την 1η Ιουλίου δεν είχε γίνει ούτε μία μεταγραφή παρά το «status» του συλλόγου.

Παρόλα αυτά, οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν την σεζόν 2010-2011 κατακτώντας το Κομιούνιτι Σιλντ απέναντι στην Τσέλσι, επικρατώντας με 3-1 των Λονδρέζων για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Στην συνέχεια, και έχοντας καταφέρει να αποκτήσουν μόλις τέσσερεις  παίκτες εκείνο το καλοκαίρι (Μπεμπέ, Τσιτσαρίτο, Λίντεγκααρντ και Σμόλινγκ), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και να κατακτήσει το 19ο πρωτάθλημα της, ξεπερνώντας την Λίβερπουλ που εκείνη την χρονιά είχε τερματίσει στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Μπορεί 12 χρόνια αργότερα, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ να μην θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο, το πλάνο του Ολλανδού τεχνικού και η σιγουριά με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση θεωρούνται καλός οιωνός για τα επόμενα χρόνια, με την Γιουνάιτεντ να αναζητά την χαμένη της αίγλη και ένα τρόπαιο που θα σηματοδοτήσει την αρχή μίας νέας εποχής.

 

Στράτος Μαρίνος