Όταν ο Ρόμπσον-Κανού έστειλε τους ποδοσφαιριστές του Βελγίου για… σπίρτα!

Σαν σήμερα, πριν από έξι χρόνια, ο Χαλ Ρόμπσον-Κανού πέτυχε ένα αδιανόητο γκολ με μία «μυθική» προσποίηση απέναντι στο Βέλγιο, για να αποτελειώσει τους «κόκκινους διαβόλους» και να στείλει την Ουαλία στα ημιτελικά του EURO 2016 της Γαλλίας. 



Όταν ο Ρόμπσον-Κανού έστειλε τους ποδοσφαιριστές του Βελγίου για… σπίρτα!

Ήταν 1 Ιουλίου του 2016 όταν η παρέα του Κρις Κόουλμαν (τωρινός προπονητής του Ατρομήτου) αντιμετώπισε το φορμαρισμένο Βέλγιο για τους «8» της διοργάνωσης και πραγματοποίησε ένα «θαύμα» που θα μείνει αιώνια στην ιστορία της χώρας. Οι «δράκοι» έχοντας πραγματοποιήσει ένα τρίπτυχο αγώνων με δύο νίκες για τους ομίλους του θεσμού απέναντι σε Σλοβακία (2-1), Ρωσία (3-0) και μόλις μία ήττα απέναντι στην Αγγλία (2-1) στο 90ο λεπτό, οι έξι βαθμοί που συγκέντρωσαν ήταν αρκετοί για να τερματίσουν στην πρώτη θέση του 2ου γκρουπ και να βρουν στο διάβα τους στους «16» την Β. Ιρλανδία. 

Εκεί όπου, η βρετανική μάχη κρίθηκε στις λεπτομέρειες και από τα πόδια του Β. Ιρλανδού ΜακΌλεϊ, ο οποίος έστειλε στο 75’ την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και την Cymru στα προημιτελικά. Όπως ήταν λογικό η Ουαλία είχε «καεί», όμως η ταπεινότητα στην ομάδα του Κόουλμαν παρέμεινε, καθώς ο επόμενος αντίπαλος, το Βέλγιο, ήταν από τα φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για τον τίτλο. 

Μάλιστα, αυτό επιβεβαιώθηκε στο 13ο λεπτό όταν οι Βέλγοι πήραν κεφάλι στο προβάδισμα, ύστερα από ένα τρομερό σουτ του Ράτζα Ναϊνγκολάν εκτός περιοχής. Η ομάδα του Μπέιλ «βραχυκύκλωσε» αλλά σαν από μηχανής θεός ήρθε ο «Captain Williams» για να φέρει το ματς στα ίσια και να κάνει το 1-1 στο 30’. Μέχρις ότου, ο  Ρόμπσον-Κανού να πετύχει ένα απερίγραπτο γκολ, «αδειάζοντας» με μία τρίπλα τρεις παίκτες του Βελγίου για το 2-1 και στο φινάλε (85’) να προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα ο Σαμ Βόουκς με εκπληκτική κεφαλιά για το τελικό 3-1 που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και το πιο ιστορικό παιχνίδι της Ουαλίας. 

Φοίβος Πεφάνης