Τα εγκλήματα μίσους στο διαδίκτυο θα τιμωρούνται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στην Αγγλία!

Όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα μίσους στο διαδίκτυο θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος στην Βρετανία.Τα εγκλήματα μίσους στο διαδίκτυο θα τιμωρούνται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στην Αγγλία!

Μία έρευνα του 2021 της PFA Study απέδειξε πως το 44% των παικτών της Πρέμιερ Λιγκ γίνονται θύματα διαδικτυακών επιθέσεων και η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος στην Βρετανία, γνωστή και ως CPS αποφάσισε να λάβει σκληρότερα μέτρα, απαγορεύοντας στους παραβάτες την είσοδο στα γήπεδα της χώρας.

«Οι νέες νομικές διατάξεις θα επιτρέψουν την έκδοσης εντολών απαγόρευσης εισόδου για κακοποίηση που περιλαμβάνει φυλετική ή άλλη εχθρότητα μίσους που εμφανίζεται στο διαδίκτυο.

Στο CPS, διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση αυτών των εγκλημάτων και στο να κάνουμε το εθνικό μας άθλημα συμπεριληπτικό, χωρίς αποκλεισμούς και ασφαλές για παρακολούθηση. Δεν υπάρχει χώρος για μίσος στο ποδόσφαιρο. Το έγκλημα μίσους μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο στα θύματα», ανέφερε σχετικά η CPS.

Στράτος Μαρίνος