Ο Μαρέσκα που πέρασε και από τον Ολυμπιακό γίνεται το «δεξί χέρι» του Γκουαρδιόλα στη Σίτι!

Ο Έντζο Μαρέσκα που είχε μείνει δίχως δουλειά από τον περασμένο Νοέμβρη, αλλά έχει επιδείξει έργο στη δεύτερη ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι, θα γίνει το νέο «δεξί χέρι» του Πεπ Γκουαρδιόλα στους Πρωταθλητές Αγγλίας! 



Ο Μαρέσκα που πέρασε και από τον Ολυμπιακό γίνεται το «δεξί χέρι» του Γκουαρδιόλα στη Σίτι!

Ο Μαρέσκα στην ποδοσφαιρική του καριέρα είχε περάσει και από το ελληνικό ποδόσφαιρο φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. 

Στην προπονητική του καριέρα, την οποία ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, πέρασε από τις Άσκολι, Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ ως βοηθός προπονητή, ενώ, βρέθηκε ως πρώτος κόουτς στη δεύτερη ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι την σεζόν 2020-2021. 

Οδήγησε τους νεαρούς «πολίτες» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και έφυγε για την Πάρμα, από την οποία απομακρύνθηκε τον περασμένο Νοέμβρη. 

Είχε ιδιαίτερη ζήτηση παρά την αρνητική εξέλιξη στην τελευταία του δουλειά, ωστόσο, ο Πεπ τον έπεισε να είναι μαζί του στον πάγκο από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά στους «πολίτες». 

Ο Χουάνμα Λίγιο που ήταν ο πιο άμεσος συνεργάτης του Καταλανού προπονητή μέχρι και την περασμένη σεζόν, αποχώρησε για ν΄αναλάβει την Αλ Σαντ στο Κατάρ. 

Κώστας Ζάλιαρης