«Μαύρη» επέτειος για την Αγγλία: Το Ghost-Goal του Λάμπαρντ και η «σφαλιάρα» από την Ισλανδία (vids)

Η 27η του Ιούνη θα είναι μια μέρα που ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Αγγλίας δεν θα θέλει καν να υπάρχει στο ημερολόγιο. Κι όμως, πάντοτε αυτός ο αριθμός θα θυμίζει στα «τρία λιοντάρια» έναν οδυνηρό αποκλεισμό από Μουντιάλ με τραγικό διαιτητικό λάθος και μια «σφαλιάρα» που προκάλεσε... σεισμό με την Ισλανδία να πετάει εκτός το τότε σύνολο του Χότζον.  



«Μαύρη» επέτειος για την Αγγλία: Το Ghost-Goal του Λάμπαρντ και η «σφαλιάρα» από την Ισλανδία (vids)

Πίσω στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στην Νότια Αφρική, η Αγγλία είχε περάσει από τη φάση των ομίλων και στους «16» αντιμετωπίζει την Γερμανία. Η ιστορία ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες των δύο χωρών και η κόντρα που έχει προκληθεί, γνωστή σε όλους. Και φυσικά η νέα τους συνάντηση εκείνο το έτος, έπρεπε να είναι ιδιαίτερη. Το γκολ του Λάμπαρντ δεν μέτρησε ποτέ, δεν έγινε το 2-2 σ' εκείνο το σημείο και τα ανώτερα «πάντσερ» πέταξαν εκτός συνέχειας την ομάδα του Φάμπιο Καπέλο.

Ο «Φράνκι» δεν το πίστευε ότι δεν μέτρησε αυτό το γκολ στο οποίο η μπάλα μετά το οριζόντιο δοκάρι έκανε γκελ αρκετά εκατοστά μέσα από την τελική γραμμή και οι Γερμανοί το πήραν ως... μήνυμα από τη μοίρα για ν' αποτελειώσουν τους Βρετανούς.

Αντίστοιχος πόνος προκλήθηκε στους Άγγλους και την 27η του Ιούνη του 2016 στο Euro που είχε διεξαχθεί στη Γαλλία. Τότε, η Ισλανδία που είχε κάνει όλη την Ευρώπη να τη συμπαθήσει, βάζοντας στον... οπαδικό χάρτη την ιαχή των Βίκινγκς, έκανε το μεγάλο «μπαμ».

Νίκη με σκορ 2-1 και πρόκριση στα προημιτελικά, προκαλώντας απίστευτες αναταράξεις στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας μετά από εκείνη την ντροπή. Ο Ρόι Χότζον απομακρύνθηκε άμεσα από την άκρη του πάγκου και φυσικά σήμαναν αλλαγές, που σε βάθος χρόνου έφεραν πλέον την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνια για τα επιτεύγματα του Σάουθγκεϊτ και των παικτών του.


 

 

Κώστας Ζάλιαρης