Άρσεναλ: O Ζεσούς γίνεται… κόκκινος και οι «κανονιές» ηχούν από τώρα στο «Έμιρεϊτς»!

Μένουν μόνο οι ανακοινώσεις. Η Άρσεναλ τα έχει βρει σε όλα με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς και όπως όλα δείχνουν θα «κλείσει» και το… κενό «9» που της απέμενε στην κορυφή της επίθεσης. Και κάπως έτσι, συμπληρώνεται η «πεντάδα» των μεσοεπιθετικών, με την ελπίδα οι «κανονιές» να ηχούν εντός και εκτός «Έμιρεϊτς»!



Άρσεναλ: O Ζεσούς γίνεται… κόκκινος και οι «κανονιές» ηχούν από τώρα στο «Έμιρεϊτς»!

Η Άρσεναλ κερδίζει στην τελευταία αγωνιστική, αλλά αυτό δεν της αρκεί. Μένει εκτός τετράδας, δεν παρευρίσκεται στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και η προσπάθεια μίας ολόκληρης σεζόν, δεν θα στεφθεί από επιτυχία.

Οι ήττες από Τότεναμ με 3-0 και Νιούκαστλ με 2-0, στοιχίζουν. Και κάπως έτσι, οι «κανονιέρηδες» τερματίζουν στην 5η θέση και οι «spurs» του Αντόνιο Κόντε προσπερνούν στην βαθμολογία, τη νεανικότερη, σε μέσο όρο, ομάδα του πρωταθλήματος.

Αν όλο αυτό μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία, η διοίκηση των Λονδρέζων την μετουσιώνει σε κίνητρο. Πεισμώνει, στηρίζει ακόμη περισσότερο τον Μικέλ Αρτέτα και αποφασίζει να επενδύσει πάνω του, φέρνοντας στο «Έμιρεϊτς» ποδοσφαιριστές, που έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού του.

Ο πρώτος είναι ο Φάμπιο Βιέιρα, έναντι 40 εκατομμυρίων από την Πόρτο, σε μία προσθήκη που άλλοι θεωρούν πανέξυπνη, αν αναλογιστεί κανείς το ταλέντο του ποδοσφαιριστή, και άλλοι περιττή, μιας και ο Πορτογάλος κόστισε αρκετά, για έναν παίκτη που δεν θα βρίσκεται, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν, στην βασική ενδεκάδα.

Ακολουθούν όμως σκέψεις και κινήσεις, που αποδεικνύουν πως ο Έντου και οι «κανονιέρηδες» έχουν πλάνο. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς μοιάζει να έχει συμφωνήσει σε όλα με την Άρσεναλ, ο Γιούρι Τίλεμανς θέλει να μεταβεί στο «Έμιρεϊτς» και ο Ραφίνια θέλει να πάρει μεταγραφή από τη Λιντς και να δουλέψει υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα.

Βγάζοντας όμως εκτός συζήτησης τους δύο τελευταίους, που δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη, ο Ζεσούς συμπληρώνει την πεντάδα της επίθεσης της Άρσεναλ. Ο Σάκα έχει το «7», ο Έντεγκααρντ το «8», ο Σμιθ Ρόου το «10», ο Μαρτινέλι το «11» και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς αυτό που λείπει!

Το «9» βρήκε πλέον τον κάτοχό του και η Άρσεναλ μοιάζει να επενδύει σε μία πεντάδα που είναι πλούσια σε ταλέντο, ιδέες και ικανότητα. Ο κόσμος της είναι ενθουσιασμένος και αν οι προσδοκίες γίνουν ρεαλιστικές, το ταβάνι της ομάδας του Αρτέτα είναι άγνωστο.

Μένει μόνο η ανακοίνωση του Βραζιλιάνου. Τότε θα αρχίσουν οι «κανονιές» στο «Έμιρεϊτς» να ηχούν πιο δυνατά!

Δημήτρης Μανάκος