Γι' αυτό η Νιούκαστλ εμπιστεύθηκε τον Πόουπ (vid)

Όντας ένας από τους τερματοφύλακες που στην περασμένη Πρέμιερ Λιγκ είχαν πάνω από 70% ποσοστό επιτυχημένων επεμβάσεων και με αποδεδειγμένες δυνατότητες στη θητεία του στην Μπέρνλι, ο Νικ Πόουπ αποτελεί μια επιλογή που στη θεωρία κρίνεται εξαιρετική για τις «καρακάξες».  



Γι' αυτό η Νιούκαστλ εμπιστεύθηκε τον Πόουπ (vid)

Ο Άγγλος πορτιέρε, ετών 30, από το βράδυ της Πέμπτης ανήκει κι επίσημα στη Νιούκαστλ για τα επόμενα 4+1 χρόνια, με τους Σαουδάραβες ιδιοκτήτες να προσθέτουν ακόμα έναν ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του Έντι Χάου, διαθέτοντας 10 εκατομμύρια λίρες.

Ο Πόουπ σε 141 παιχνίδια που αγωνίστηκε στην Μπέρνλι, καταφέρνοντας να βρεθεί και στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, διατήρησε ανέπαφη την εστία του 46 φορές και πραγματοποίησε 469 επεμβάσεις!

Άλλωστε, στο Turf Moor, όσο ζόρικο κι αν είχε αποδειχθεί ορισμένες φορές το γήπεδο για κάθε ομάδα που το επισκεπτόταν, υπήρχαν στιγμές που η Μπέρνλι έπρεπε στις αναμετρήσεις της να υπομείνει αρκετές δυσκολίες, πίεση και τελικές προς την εστία της.

Τα γκολ που δέχθηκε ο νυν πορτιέρε της Νιούκαστλ ήταν 169, ωστόσο, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, ο Νικ Πόουπ τερμάτισε στην 4η θέση των γκολκίπερ της Πρέμιερ Λιγκ με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων επεμβάσεων!

Έφτασε μέχρι και στο 71%, με 121 αποκρούσεις κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Μάλιστα, σε μέσο όρο έχει και 36 επαφές με τη μπάλα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εξοικειωθεί και με το παιχνίδι και τη συμμετοχή του στο build up...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης