Η Λιντς παίζει σκληρό «πόκερ» με τους θαυμαστές των Ραφίνια και Φίλιπς ψάχνοντας μία οικονομική «ανάσα»!

Τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Άρσεναλ ενδιαφέρονται για τους δύο πρωτοκλασάτους παίκτες των «παγωνιών», ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις είναι αρκετά δύσκολες, με τον σύλλογο του Γιόρκσαϊρ να γνωρίζει πως αυτή είναι η ευκαιρία του να αποκτήσει και πάλι μία άνεση στο οικονομικό κομμάτι.



Η Λιντς παίζει σκληρό «πόκερ» με τους θαυμαστές των Ραφίνια και Φίλιπς ψάχνοντας μία οικονομική «ανάσα»!

Η Λιντς πέρασε μία από τις δυσκολότερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της, με τα προβλήματα τραυματισμών να καθιστούν αδύνατο τον σχηματισμό μίας ενδεκάδας με παίκτες από την πρώτη ομάδα. Οι κακές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα την έφεραν σε δύσκολη θέση, ο Μαρσέλο Μπιέλσα αποχώρησε από τον σύλλογο που λατρεύτηκε όμως ο Τζέσι Μαρτς κατάφερε να την σώσει στην τελευταία στροφή της πίστας.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, τα «παγώνια» σώθηκαν και στο οικονομικό καθώς θα διατηρήσουν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και την δυνατότητα να κρατήσουν αρκετούς παίκτες που δεν θα παρέμεναν στην Τσάμπιονσιπ.

Ωστόσο, ο παίκτης-κλειδί αυτή την σεζόν ήταν ο Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε 11 γκολ σε 35 συμμετοχές, κράτησε την Λιντς στην κατηγορία και απέκτησε θαυμαστές από όλο τον κόσμο. Η Μπαρτσελόνα έχει εκφράσει και επίσημα το ενδιαφέρον της για τον παίκτη όμως οι οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας του Γιόρκσαϊρ κατέστησαν αδύνατη την μεταγραφή. Το ίδιο και με την Άρσεναλ που ετοιμάζει ακόμη πιο βελτιωμένη πρόταση για να εντάξει τον Βραζιλιάνο στο ρόστερ της.

Την ίδια στιγμή, ο Κάλβιν Φίλιπς που παρά τους τραυματισμούς βρέθηκε στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τους αγώνες του Nations League, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, οι «πολίτες» παραμένουν επιφυλακτικοί με την πρόταση που θέλουν να καταθέσουν καθώς οι άνθρωποι της Λιντς έχουν αποδείξει πως παίζουν σκληρό «πόκερ» όταν πρόκειται για κομβικούς παίκτες.

Είναι κατανοητό πως στην ομάδα δεν θέλουν να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν τον σύλλογο στον υποβιβασμό ακόμη και στην 3η κατηγορία της Αγγλίας, και γνωρίζουν πως οι δύο παίκτες της είναι τα πολυτιμότερα αγαθά του Τζέσι Μαρτς. Εφόσον αποχωρήσουν, θα προσφέρουν μία οικονομική «ανάσα» στον σύλλογο που έχει προχωρήσει ήδη σε 3 μεταγραφές, ενώ αν παραμείνουν, μπορούν να αποδείξουν για ακόμη μία σεζόν πως αξίζουν τα χρήματα που ζητούν τα «παγώνια».

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα από το Δυτικό Γιόρκσαϊρ γνωρίζει πως έχει την δυνατότητα να πιέσει μέχρι τέλους τους υποψήφιους αγοραστές και να εισπράξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό για να συνεχίσει με ανοδική πορεία στην «ιδιαίτερη» Πρέμιερ Λιγκ της νέας σεζόν.

 

Στράτος Μαρίνος