Οι Ράσφορντ και Σάκα έγιναν αποδέκτες των περισσότερων ρατσιστικών επιθέσεων στα social media σύμφωνα με έρευνα της FIFA

Έρευνα της FIFA, έδειξε πως οι επιθετικοί των «τριών λιονταριών» ήταν οι κύριοι αποδέκτες των ρατσιστικών σχολίων στα social media κατά την διάρκεια των τελευταίων διεθνών διοργανώσεων.



Οι Ράσφορντ και Σάκα έγιναν αποδέκτες των περισσότερων ρατσιστικών επιθέσεων στα social media σύμφωνα με έρευνα της FIFA

Ο Μπουκάγιο Σάκα και ο Μάρκους Ράσφορντ δέχθηκαν τις περισσότερες ρατσιστικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πρόσφατους διεθνείς τελικούς, με την πλειοψηφία να προέρχεται από οπαδούς των γηπεδούχων, σύμφωνα με νέα μελέτη της FIFA.

Η έκθεση δεν κατονομάζει τους επιθετικούς της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πηγές επιβεβαίωσαν ότι η έρευνα απέδειξε ότι υπέστησαν τις περισσότερες επιθέσεις. Η πιο λεπτομερής έρευνα σχετικά με την κατάχρηση στο διαδίκτυο σε όλο το Euro 2020 και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής αποκαλύπτει τον χείμαρρο τοξικών σχολίων τα οποία «στοχεύουν» τους παίκτες.

Η ανεξάρτητη έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από τη FIFA, μελέτησε 406.987 σχόλια στο Twitter και το Instagram πριν από τους τελικούς και «αποκάλυψε» πως η πλειοψηφία των επιθέσεων προήλθαν από οπαδούς από την ίδια χώρα με τους παίκτες ενώ το 60% των παικτών σε Euro 2020 και Κύπελλο Εθνών Αφρικής δέχτηκαν κάποιου είδους επίθεση.

Παράλληλα, το 40% των σχολίων στα social media ήταν ομοφοβικά ενώ το 38% είχαν ρατσιστικό περιεχόμενο.

Στράτος Μαρίνος