Η «αθόρυβη» αποχώρηση του Μανέ αποδεικνύει την γιγάντωση της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια!

Ο Μανέ βρίσκεται πολύ κοντά στην αποχώρησή του από την Λίβερπουλ με κατεύθυνση το Μόναχο και την Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο, η απώλεια ενός τόσο σημαντικού παίκτη μοιάζει να μην έχει σχεδόν κανένα αντίκτυπο στην ομάδα και στον σύλλογο γενικότερα. Αυτό δείχνει πόσα έχουν καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια οι «ρεντς».



Η «αθόρυβη» αποχώρηση του Μανέ αποδεικνύει την γιγάντωση της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια!

Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες μέσα στο καλοκαίρι όμως οι ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για το μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού. Η Σίτι απέκτησε τον Χάαλαντ, η Τότεναμ ενισχύθηκε με Πέρισιτς και η Άρσεναλ έκανε δικό της τον νεαρό Φάμπιο Βιέιρα από την Πόρτο.

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ έκανε ακόμη ένα «μπαμ» βγάζοντας από τα ταμεία της 75 εκατ. ευρώ για να εντάξει στο ρόστερ της τον αρχισκόρερ της Μπενφίκα, Ντάργουιν Νούνιες, μόλις στα 22 του χρόνια, σε μία μεταγραφή που ήρθε ως απάντηση στους «πολίτες» για την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα τελευταία δημοσιεύματα, οι «ρεντς» θα αποχωριστούν τον Σαντιό Μανέ που οδεύει προς Μόναχο, με την Μπάγερν να προσφέρει 42,5 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει. Η αλήθεια είναι ότι ο Σενεγαλέζος είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά  της κερκίδας του Άνφιλντ, έχοντας βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και τα δύο εγχώρια κύπελλα.

Με 120 γκολ και 48 ασίστ σε 269 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατάφερε να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών και να αποδειχθεί ένας από τους κυριότερους λόγους που η ομάδα αναδύθηκε μετά από χρόνια στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Κι όμως, μετά από 6 χρόνια με την κόκκινη φανέλα, ο Μανέ αποχωρεί πιο αθόρυβα από όσο θα φανταζόταν κανείς. Όχι γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν οι οπαδοί για αυτό αλλά επειδή η Λίβερπουλ δεν βασίζεται πλέον πάνω στον Μανέ και γενικότερα σε κανέναν «Μανέ».

Το κλαμπ γιγαντώθηκε. Απέκτησε και πάλι το στάτους του νικητή και δεν χρειάζεται έναν αστέρα για να κάνει την βρώμικη δουλεία. Η νοοτροπία της ομάδας βασίζεται, πλέον, πάνω στο «εμείς». Όλοι όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο είναι ισάξιοι, είτε αυτοί είναι παίκτες που αμείβονται με εκατομμύρια είτε με μερικές χιλιάδες ευρώ.

Ναι μεν αποκτήθηκε ο Νούνιες και μπήκε στην άκρη το θέμα «Μανέ», όμως ακόμη και ο Ουρουγουανός «killer» να μην κατέληγε στο Άνφιλντ, υπήρχαν επιλογές στο ρόστερ που και πάλι θα έκαναν την μεταγραφή του Σενεγαλέζου λίγο πιο «αθόρυβη». Αυτό έχει καταφέρει ο Γιούργκεν Κλοπ τα τελευταία χρόνια και σίγουρα πρέπει να του δοθούν (κάποια) εύσημα για αυτό.

Στράτος Μαρίνος