Για πρώτη φορά πάει Ιούνιο ο τελικός του Κυπέλλου!

Ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός θεσμός οδεύει προς πρωτόγνωρη ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, καθώς το Μουντιάλ επηρεάζει την περίοδο που συνήθως διακυβεύεται το Κύπελλο Αγγλίας.  



Για πρώτη φορά πάει Ιούνιο ο τελικός του Κυπέλλου!

Το FA Cup για το 2022 κατέληξε στα χέρια των παικτών της Λίβερπουλ μετά τον μεγάλο τελικό με την Τσέλσι που κρίθηκε στα πέναλτι και μάλιστα, ο Κώστας Τσιμίκας ήταν εκείνος που χάρισε το τρόπαιο στους «κόκκινους» ευστοχώντας την καθοριστική στιγμή από την άσπρη βούλα.

Για το 2023, το Κύπελλο Αγγλίας φυσικά θα υποστεί τις αναγκαίες αλλαγές λόγω και του διαλείμματος ενός μήνα που πρέπει να γίνει για να διεξαχθεί το Μουντιάλ του χειμώνα στο Κατάρ.

Έτσι, το τελευταίο ματς του Κυπέλλου φαίνεται ότι για πρώτη φορά θα πάει Ιούνιο, με το Carabao Cup να διεξάγεται – τουλάχιστον όπως ορίζει θεωρητικά το πλάνο αυτή τη στιγμή – να τελειώνει μέχρι τις 26 του Φλεβάρη.

Υπενθυμίζεται πως ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει στις 10 του Ιούνη στην Πόλη, αυτός του Γιουρόπα Λιγκ στις 31 Μάη στη Βουδαπέστη και αυτός του Conference League στις 7 Ιουνίου στην Πράγα.

Κώστας Ζάλιαρης