Ένας χρόνο μετά την ημέρα που το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα και ο Έρικσεν απέδειξε πως είναι μαχητής της ζωής! (vid)

Στις 12 Ιουνίου του 2021, όλα σταμάτησαν για λίγα λεπτά. Ο Έρικσεν καταρρέει έχοντας υποστεί καρδιακό επεισόδιο και όλοι παγώνουν αντικρίζοντας τον Δανό. Με γρήγορες αντιδράσεις και ομαδική δουλειά, ξεφεύγει από τον κίνδυνο και ένα χρόνο μετά βρίσκεται ήδη στα γήπεδα κάνοντας αυτό που αγαπά περισσότερο.



Ένας χρόνο μετά την ημέρα που το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα και ο Έρικσεν απέδειξε πως είναι μαχητής της ζωής! (vid)

Μία γιορτή του ποδοσφαίρου, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετατράπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε παρ’ ολίγον τραγωδία και έναν χρόνο μετά κανείς δεν θέλει να θυμάται όσα έγιναν στο «Πάρκεν» της Δανίας.

Στις 12 Ιουνίου του 2021, στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα σε Δανία και Φινλανδία, ο Έρικσεν θα καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Όλοι παγώνουν, όχι όμως και οι συμπαίκτες του που βρίσκονται στο πλευρό του από το πρώτο δευτερόλεπτο και μαζί με την βοήθεια των γιατρών κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Όλη η εθνική Δανίας σχηματίζει ένα ανθρώπινο τείχος για να προστατεύσει τον Έρικσεν, με τον αρχηγό Κιάερ να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της συζύγου του Δανού, προσπαθώντας να την καθησυχάσει. Το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όλα έμοιαζαν «παγωμένα».

Όμως ο Έρικσεν δεν πέφτει αμαχητί. Πάλεψε και κατάφερε να νικήσει, στέλνοντας λίγες ώρες μετά το δικό του μήνυμα στα social media. Τα δύσκολα είχαν περάσει και τα χαμόγελα επέστρεψαν στα πρόσωπα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Το ίδιο και για τον Κρίστιαν.

Έναν χρόνο μετά, βρίσκεται και πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Μπρέντφορντ και όλα βρίσκονται στο παρελθόν. Ο Έρικσεν πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην επιστροφή του στην ενεργό δράση λες και δεν συνέβη ποτέ τίποτα. Ο μαχητής δεν τα παράτησε ποτέ, νίκησε ακόμη και την ίδια του την καρδιά και πλέον δεν έχει να φοβηθεί τίποτα άλλο.

 

Στράτος Μαρίνος