Δεν πήρε ρεβάνς για τον τελικό του EURO η Αγγλία!

Προσπάθησε, ήταν καλύτερη από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της, αλλά η Αγγλία δεν κατάφερε ούτε τώρα να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ιταλία και την πολυπόθητη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του EURO 2020. Έμεινε στο «μηδέν», δεν σκόραρε για 3η συνεχόμενη αναμέτρηση σε κανονική ροή αγώνα και έμεινε στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου, μετά το 0-0 στο άδειο Wembley!



Δεν πήρε ρεβάνς για τον τελικό του EURO η Αγγλία!

Σε ένα ματς που δεδομένα έμοιαζε με ρεβάνς του τελικού του EURO 2020, μιας και Αγγλία και Ιταλία συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από το ματς του καλοκαιριού, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και τα «τρία Λιοντάρια» δεν μπόρεσαν να ξεκλειδώσουν την επίθεσή τους, μένοντας στο «μηδέν», για τρίτο σερί ματς στο Nations League σε κανονική ροή αγώνα.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Η Ιταλία απείλησε με τον Φρατέζι μόλις στο 2', αλλά είδε την μπάλα να περνά ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Ράμσντεϊλ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μάουντ πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Ντοναρούμα.

Το «γαϊτανάκι» των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε, με τον Στέρλινγκ να πραγματοποιεί εξαιρετική ενέργεια στο 17ο λεπτό, αλλά να βλέπει το σουτ του να κόβεται από τους αμυντικούς της «Σκουάντρα Ατζούρα». Στο 25' ο Τονάλι έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής πάσας, αλλά δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει σε κάτι μεγαλύτερο, παρότι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Τζακ Γκρίλις να κάνει αισθητή την παρουσία του, αλλά η ψυχωμένη ιταλική άμυνα, κατάφερε να τον κόψει προτού επιχειρήσει το σουτ. 

Η «σκυτάλη» πέρασε στα... πόδια των Σκαμάκα και Πεσίνα, στο 42' και στο 45' αντίστοιχα, αλλά κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, με το πρώτο μέρος να κλείνει χωρίς γκολ.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η Αγγλία απειλούσε με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Στέρλινγκ, αλλά τόσο στο 53', όσο και στο 56', σπατάλησε τις όποιες καλές επιθετικές προϋποθέσεις είχε.

Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι απάντησε στο 62ο λεπτό, με τον Ντι Λορέντσο να βλέπει τον Ράμσντεϊλ να αποκρούει το εξ επαφής σουτ του, με κάποιο... μαγικό τρόπο.

Στα εναπομείναντα λεπτά, Αγγλία και Ιταλία μάλλον... συμβιβάστηκαν με την ιδέα της ισοπαλίας. Αμφότερες έριξαν τον «ρυθμό» τους και παρά την είσοδο των Σάκα, Μπόουεν και Κέιν, το πολυπόθητο γκολ για την Αγγλία δεν ήρθε, σε ένα ματς που το 0-0 δεν είναι αντιπροσωπευτικό των ευκαιριών που υπήρξαν.

Δημήτρης Μανάκος