Η νύχτα που «στοίχειωσε» την καριέρα του Κάριους και στέρησε ένα τρόπαιο από την Λίβερπουλ! (vids)

Στις 26 Μαΐου του 2018 ο Λόρις Κάριους πραγματοποίησε την χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια των τελευταίων ετών για την Λίβερπουλ, τον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και έκτοτε δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά με την φανέλα των «ρεντς». 



Η νύχτα που «στοίχειωσε» την καριέρα του Κάριους και στέρησε ένα τρόπαιο από την Λίβερπουλ! (vids)

Ποτέ δεν ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο όμως ο Λόρις Κάριους είχε αποδειχθεί αρκετές φορές ως ένας εκ των ανθρώπων που «πόνεσαν» και αγάπησαν την Λίβερπουλ από τότε που κατέφθασε, το καλοκαίρι του 2016.

Με την φανέλα των «ρεντς» πραγματοποίησε 48 εμφανίσεις διατηρώντας την εστία του ανέπαφη στις 22 από αυτές, όμως από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι και σήμερα δεν την φόρεσε ποτέ ξανά, με την ομάδα να αποφασίζει να τον αφήσει ελεύθερο το φετινό καλοκαίρι. Όλα αυτά γιατί στις 26η Μαΐου του 2018 θα «γκρέμιζε» όλα όσα είχε καταφέρει πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Ο Γιούργκεν Κλοπ και η ομάδα του βρίσκονταν στα αποδυτήρια του Ολιμπίνσκι στο Κίεβο και περίμεναν υπομονετικά την ώρα τους να λάμψουν σε έναν τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης και να κατακτήσουν το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά» έπειτα από 13 χρόνια και το θαύμα της Πόλης.

Από νωρίς  τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την Λίβερπουλ καθώς με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σαλάχ αποχώρησε τραυματίας μετά από μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος, ωστόσο, το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες.

Στο 6ο λεπτό της επανάληψης, ο Κάριους προσπάθησε να μοιράσει την μπάλα με το χέρι σε έναν από τους αμυντικούς του, όμως ο Μπενζεμά κατάλαβε την πρόθεσή του, έβαλε την κόντρα και εκμεταλλεύτηκε την απροσεξία του Γερμανού τερματοφύλακα ανοίγοντας το σκορ.

Οι «ρεντς» δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν λίγα λεπτά μετά με τον Μανέ, προτού ο Μπέιλ με ένα εξωπραγματικό ψαλιδάκι βάλει και πάλι μπροστά τους Μαδριλένους. Μάλιστα, ο Ουαλός εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη ψυχολογία του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και σκόραρε ξανά από τα 40 μέτρα, με τον Κάριους να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και το τρόπαιο να πηγαίνει στην «Βασίλισσα».

Οι δηλώσεις του γιατρού Ρος Ζάφοντε που αποκάλυψε πως ο Κάριους έπασχε από διάσειση μετά από σύγκρουση με τον Σέρχιο Ράμος δεν ηρέμησαν τα πνεύματα, με μεγάλο μερίδιο ευθύνης να πέφτει πάνω στον 25χρονο.

Έκτοτε, ο Γερμανός γκολκίπερ έχασε την θέση του στην ομάδα, δανείστηκε σε Μπεσίκτας και Ουνιόν Βερολίνου χωρίς να καταφέρει να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και πλέον παραμένει ελεύθερος, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Εκεί που θα πρέπει να βάλει τέλος στην πολυετή αμφισβήτησή του μετά την στοιχειωμένη θητεία του στην Λίβερπουλ.

 

Στράτος Μαρίνος