Μουρίνιο – Μάτιτς: Μία φιλία χρόνων και μία… αλληλοεκτίμηση που θα «στεγαστεί» σε 3η διαφορετική πόλη!

Μόνο η ανακοίνωση εκκρεμεί για την μεταγραφή του Νεμάνια Μάτιτς στην Ρόμα, με τον πολύπειρο αμυντικό μέσο να τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο και να βρίσκεται μία «ανάσα» από το να συνεργαστεί για 3η φορά στην καριέρα του με τον Πορτογάλο προπονητή!



Μουρίνιο – Μάτιτς: Μία φιλία χρόνων και μία… αλληλοεκτίμηση που θα «στεγαστεί» σε 3η διαφορετική πόλη!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι της άποψης πως το ποδόσφαιρο απαιτεί μυαλό. Για τον λόγο αυτό επικροτεί και το «positioning» έναντι της κατοχής της μπάλας. Μεγαλύτερη σημασία έχουν για αυτόν οι σωστές τοποθετήσεις, παρά η καλή κυκλοφορία και ο ορθολογικός τρόπος ανάπτυξης. Θεωρεί ότι αν η ομάδα του διατηρήσει το «μηδέν» πίσω θα έχει την στιγμή της.

Ίσως αυτό είναι και το μυστικό για το 100% επιτυχίας στους πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς που έχει παρευρεθεί. Μπορεί να μην συμφωνούν όλοι με τον τρόπο που επιλέγει να παίζουν οι ομάδες του, αλλά ο ίδιος έχει κερδίσει και τον σεβασμό πολλών. Και πλέον, όντας πολύ πιο έμπειρος από ό,τι όταν νίκησε τη Μονακό πριν από 18 χρόνια και κατέκτησε το Champions League με την Πόρτο, επιλέγει με ποιους θέλει να συνεργαστεί.

Για τον λόγο αυτό, κατέληξε ξανά στον Νεμάνια Μάτιτς, ο οποίος τείνει να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Πορτογάλου προπονητή. Γνωρίστηκαν στην Τσέλσι, με την οποία κατέκτησαν μαζί την Premier League του 2015 και το Λιγκ Καπ της ίδιας χρονιάς, ενώ συνυπήρξαν και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για δύο σεζόν.

Πλέον, ετοιμάζονται για την 3η τους κοινή θητεία, με τον Σέρβο αμυντικό μέσο να αισθάνεται το «ποδοσφαιρικό παιδί» του Ζοσέ Μουρίνιο. Έχει παίξει σε 159 ματς υπό τις οδηγίες του, έχει σκοράρει σε έξι περιπτώσεις, ενώ είναι και ο μοναδικός προπονητής που τον έχει κάνει να παίζει πιο σκληρά από ό,τι συνηθίζει.

Η μία από τις δύο κόκκινες κάρτες που έχει αντικρίσει στην καριέρα του, είναι με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ οι 34 κίτρινες που έχει δεχθεί δεν έχουν προηγούμενο, αν αναλογιστεί κανείς πως συνολικά έχει «παρατηρηθεί» σε 102 περιπτώσεις.

Η μεγάλη ώρα έρχεται και οι δυο τους θα αποδείξουν ξανά πως δεν μπορούν ο ένας δίχως τον άλλον. Μένει να δούμε να αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην Ιταλία. Διότι η Ρόμα, εκ πρώτης όψεως, μόνο ευνοημένη μπορεί να βγει από μία φιλία χρόνων που «τριτώνει» σε 3η διαφορετική πόλη!

Δημήτρης Μανάκος