Τα κατάφερε και θα βρεθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ η Ουαλία, μετά από 64 χρόνια!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ θα πάει στο Μουντιάλ, η Ουαλία τα κατάφερε! Επικράτησε σε ένα ενδιαφέρον ματς από πλευράς φάσεων της Ουκρανίας και με το τελικό 1-0, έγινε η τελευταία ομάδα που έκλεισε εισιτήριο για το Κατάρ!



Τα κατάφερε και θα βρεθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ η Ουαλία, μετά από 64 χρόνια!

Επρόκειτο για ένα ματς ζωής και θανάτου. Ένας πρόωρος τελικός ανάμεσα στην Ουαλία και την Ουκρανία, με τον νικητή να έκλεινε εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ τον Νοέμβριο. Ό,τι και να συνέβαινε, θα είχαμε μόνο έναν θριαμβευτή και μία χώρα που στην κυριολεξία θα έφτανε στην πηγή και δεν θα έπινε νερό. Στο τέλος της βραδιάς λοιπόν, η ομάδα του Ρόμπερτ Πέιτζ ήταν αυτή που πανηγύρισε, χάρη στο… αυτογκόλ του Γιαρμολένκο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκάρεθ Μπέιλ!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης έλαβε χώρα από τον Μαλινόφσκι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά, ο Τζέιμς δοκίμασε την τύχη του, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε εκτός.

Ακολούθησε το εικοσάλεπτο του… Χένσεϊ! Αντέδρασε σωστά στο σουτ του Τσιγκάνκοβ στο 9ο λεπτό, το ίδιο συνέβη και στην επόμενη φάση, με μία σέντρα-σουτ να καταλήγει σε κόρνερ έπειτα από παρέμβασή του, ενώ με την συμπλήρωση μισής ώρας, ο Ζιντσένκο πραγματοποίησε την 2η τελική του στο ματς και ο Ουαλός γκολκίπερ παραχώρησε ξανά κόρνερ.

Μέχρι εκείνο το σημείο, η Ουαλία δεν είχε τελική προσπάθεια στο τέρμα και δεν είχε καν πατήσει την περιοχή των φιλοξενούμενων. Μία απόπειρα όμως ήταν αρκετή. Ο Μπέιλ εκτέλεσε φάουλ στο 33’, ο Γιαρμολένκο έβαλε άσχημα το κεφάλι του και το 1-0 για την ομάδα του Πέιτζ ήταν γεγονός, με έναν συνηθισμένο για την ίδια τρόπο, μιας και αποτέλεσε την 7η φορά που σκόραρε από στατική φάση, με την Αγγλία να είναι η μοναδική που το έχει κάνει περισσότερες φορές στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (9)!

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 1-0 και η Ουκρανία ήταν αναγκασμένη να επιτεθεί, ώστε να μην είναι αυτή που θα έφτανε πιο κοντά από όλες, αλλά δεν θα μετέβαινε στο Κατάρ.

Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη στιγμή της επανάληψης άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι βγήκαν υπέροχα στην αντεπίθεση, αλλά ο Τζέιμς σημάδεψε άσχημα από πλεονεκτική θέση στο 47’.

Από εκεί και πέρα, η Ουκρανία απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία στο 54’ από το… μισό μέτρο, ενώ η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ματς χάθηκε από τον Τζόνσον της Ουαλίας, που υποδέχθηκε την μπάλα, σούταρε πάνω στην κίνηση, αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Κάπως έτσι, και μετά την φάση του Γιαρμολένκο στο 78’, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Ουαλία θα βρεθεί ξανά σε τελική φάση εθνικής διοργάνωσης, ούσα η τελευταία ομάδα που παίρνει την πρόκρισή της για το Μουντιάλ του 2022!

Δημήτρης Μανάκος