Η ευκαιρία της Ουαλίας να βρεθεί σε τελική φάση Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια!

Η Ουαλία υποδέχεται την Ουκρανία σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει ποιος θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ, με τους «δράκους» να ψάχνουν μόλις την 2η παρουσία τους στον συγκεκριμένο θεσμό.



Η ευκαιρία της Ουαλίας να βρεθεί σε τελική φάση Μουντιάλ μετά από 64 χρόνια!

Το Κάρντιφ έχει ήδη φορέσει τα καλά του για μία αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει πολλά. Η Ουαλία, υποδέχεται απόψε (05/06, 19:00) την Ουκρανία για τον τελικό των play-off του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για το Κατάρ στα τέλη του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, για τους «Δράκους» μία νίκη σε αυτό το παιχνίδι θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας της χώρας. Οι Ουαλοί έχουν βρεθεί μόλις μία φορά σε τελική φάση Μουντιάλ, το 1958 στα γήπεδα της Σουηδίας.

Εκεί, κατάφεραν τερματίσουν στην 2η θέση του ομίλου, απέναντι σε Σουηδία, Ουγγαρία και Μεξικό, μαζεύοντας τρεις βαθμούς από τρεις ισοπαλίες. Η πρόκριση κρίθηκε σε αγώνα μπαράζ απέναντι στους Ούγγρους, με την νίκη με 1-0 να τους στέλνει στα προημιτελικά κόντρα στην Βραζιλία, εκεί που γνώρισαν την ήττα και τερμάτισαν 6οι.

Απόψε, ένα θετικό αποτέλεσμα θα φαντάζει ιστορικό για την χώρα που δεν έχει βρεθεί εδώ και 64 χρόνια σε Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ τα τελευταία χρόνια κάνει εμφανή βήματα βελτίωσης σε όλους τους τομείς.

 

Στράτος Μαρίνος