Nations League: Ο «κρυπτονίτης» του Σάουθγκεϊτ και η ευκαιρία για δοκιμές που δεν θα κοστίσουν!

Η Αγγλία ηττήθηκε σε ακόμη μία αναμέτρηση στο Nations League υπό τις οδηγίες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, «έχασε» το αήττητο ρεκόρ της και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στην διοργάνωση, αν και δεν μοιάζει να της κοστίζει.



Nations League: Ο «κρυπτονίτης» του Σάουθγκεϊτ και η ευκαιρία για δοκιμές που δεν θα κοστίσουν!

Η Αγγλία δεν εντυπωσίασε, ωστόσο, παρουσίασε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της με τον Τζέιμς Τζάστιν και Τζάροντ Μπόουεν να κάνουν τα ντεμπούτα τους με την εθνική τους ομάδα.

Η ήττα με 1-0 από την Ουγγαρία δεν ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα, ειδικότερα όταν αυτή έρχεται δύο χρόνια μετά από την τελευταία φορά που τα «τρία λιοντάρια» ηττήθηκαν. Συγκεκριμένα, τότε το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε γνωρίσει την ήττα με 2-0 από το Βέλγιο εκτός έδρας και πάλι για την διοργάνωση του Nations League.

Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός γνωρίζει πως η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ο «κρυπτονίτης» του, καθώς από τα 11 αρνητικά αποτελέσματα που έχει με την εθνική Αγγλίας, τα 5 από αυτά έχουν έρθει στο Nations League.

Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον 51χρονο προπονητή για τις επιλογές του στο παιχνίδι. Ο θεσμός που θέσπισε η UEFA είναι η τέλεια ευκαιρία για τους προπονητές να δοκιμάζουν νέα πράγματα και πρόσωπα, με την ήττα να μην σημαίνει κάτι, ειδικά για την Αγγλία που κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στα τελικά του Euro 2024.

 

Στράτος Μαρίνος