Ήττα-σοκ για την Αγγλία στο ξεκίνημα του Nations League!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Nations League η Αγγλία, η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1962 από την Ουγγαρία με 1-0, μετά το πέναλτι που υπέπεσε ο Ρις Τζέιμς και την εύστοχη εκτέλεση του Σομποζλάι!



Ήττα-σοκ για την Αγγλία στο ξεκίνημα του Nations League!

Μπορεί η Αγγλία να λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του επικείμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, έχοντας να επιδείξει και την εξαιρετική πορεία στο EURO προ μηνών, όμως το Nations League είναι μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση.

Και πιθανότατα οι Άγγλοι αντιμετώπισαν την Ουγγαρία με μπλαζέ ύφος, γνωρίζοντας πως ό,τι και να συμβεί στο νεοσύστατο θεσμό, θα βρεθεί στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2024.

Κάπως έτσι, το 1-0 των Ούγγρων ήρθε δίχως ιδιαίτερη δυσκολία, αν αναλογιστεί κανείς πως τα «τρία λιοντάρια» που παρατάχθηκαν με δύο ποδοσφαιριστές της Γουέστ Χαμ στη σύνθεσή τους, για πρώτη φορά μετά το 2010, δεν είχαν ξεπεράσει τις 3 εντός εστίας τελικές προσπάθειες, μέχρι και το 75ο λεπτό.

Όσες δηλαδή είχαν και οι γηπεδούχοι μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, με το πέναλτι του Σομποζλάι ωστόσο να κάνει την διαφορά. Ο Ρις Τζέιμς δεν πρόλαβε να μαζέψει το χέρι του στην φάση του 63ου λεπτού, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς, και ο έμπειρος επιθετικός κέρδισε από τα «11» βήματα τον Πίκφορντ, που δεν έχει ανταπεξέλθει σε τέτοια κατάσταση με την χώρα του την τελευταία διετία.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Άγγλοι προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε και πάλι στους Ούγγρους που είδαν τον Σάφερ να σουτάρει από πλεονεκτική θέση στο 82ο λεπτό, πάνω από τα δοκάρια.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είχε ξεμείνει από ιδέες και το τελικό 1-0, σηματοδότησε τη πρώτη της ήττα μετά τον χαμένο τελικό από την Ιταλία, αλλά και την… πρώτη από την Ουγγαρία, μετά το Μουντιάλ του 1962! Ναι, μετά από 15 προσπάθειες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τραγικά το Nations League του 2022!

Δημήτρης Μανάκος