Στο πλευρό της Λίβερπουλ η Ρεάλ για τα επεισόδια στον τελικό: «Θέλουμε απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές»

Η Ρεάλ Μαδρίτης, με επίσημη ανακοίνωσή της, αντέδρασε για τα επεισόδια στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ζητώντας εξηγήσεις από τους διοργανωτές για τα όσα συνέβησαν έξω από το Σταντ Ντε Φρανς.Στο πλευρό της Λίβερπουλ η Ρεάλ για τα επεισόδια στον τελικό: «Θέλουμε απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές»

Η Λίβερπουλ κατηγορήθηκε για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το στάδιο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, με την γαλλική Κυβέρνηση να ρίχνει το φταίξιμο στα πλαστά εισιτήρια των οπαδών των «ρεντς».

Ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής, η Ρεάλ Μαδρίτης τάχθηκε στο πλευρό των Άγγλων, ζητώντας εξηγήσεις από τις αρμόδιες αρχές για έκρρυθμη κατάσταση που επικράτησε στον προαύλιο χώρο του Σταντ Ντε Φρανς.

«Θέλουμε να μάθουμε ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτόν τον καθορισμό της έδρας του τελικού και ποια κριτήρια λήφθηκαν υπόψη λαμβάνοντας υπόψη όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

Ομοίως, ζητάμε απαντήσεις και εξηγήσεις που καθορίζουν ποιος ήταν ο υπεύθυνος που άφησε τους οπαδούς αβοήθητους και ανυπεράσπιστους. Μερικοί οπαδοί των οποίων η γενική τους συμπεριφορά ήταν ανά πάσα στιγμή υποδειγματική.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια μεγάλη γιορτή ποδοσφαίρου για όλους τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα μετατράπηκε σε ατυχή γεγονότα που έχουν προκαλέσει βαθιά οργή σε όλο τον κόσμο.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις αποκαλυπτικές εικόνες που προσφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, πολλοί από τους θαυμαστές δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις, παρενοχλήσεις και ληστείες. Κάποια γεγονότα που έγιναν επίσης όταν οδηγούσαν με τα αυτοκίνητά τους ή τα λεωφορεία τους φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα. Μερικοί από αυτούς μάλιστα χρειάστηκε να περάσουν τη νύχτα στο νοσοκομείο με τραυματισμούς», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της «Βασίλισσας»

Στράτος Μαρίνος