Premier League: Η Νόριτς επιβεβαίωσε τον κανόνα, η Νιούκαστλ έγινε η… εξαίρεση!

Ναι, η Premier League είναι απρόβλεπτη. Δεν μπορείς να την προβλέψεις, δεν επιδέχεται σχόλια προτού δούμε τι μας επιφυλάσσει, αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν αμφισβητούνται. Όπως η πορεία της Νόριτς που οδηγούσε μαθηματικά στον υποβιβασμό, την ώρα που η Νιούκαστλ διέψευσε κάθε προγνωστικό!  



Premier League: Η Νόριτς επιβεβαίωσε τον κανόνα, η Νιούκαστλ έγινε η… εξαίρεση!

Η προϊστορία της Premier League, τα μαθηματικά, η στατιστική και τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών, δεν διαψεύστηκαν στην περίπτωση της Νόριτς. Για την ακρίβεια, επιβεβαιώθηκαν μαθηματικά.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η… ελληνική ομάδα του Ντιν Σμιθ, λόγω της παρουσίας στις τάξεις της, των Χρήστου Τζόλη, Δημήτρη Γιαννούλη και Μαριέλλας Νισοτάκης, υποβιβάστηκε έναν χρόνο μετά την επιστροφή της στην Premier League.

Αν κάποιος μάλιστα παρακολουθούσε την πορεία της, μπορούσε να αντιληφθεί πως το πράγμα οδηγούσε προς την επιστροφή στην Championship. Και αυτό διότι, ποτέ, στην ιστορία της Premier League, έχει καταφέρει κάποια ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, στην 10η αγωνιστική, με μονοψήφιο αριθμό συγκομιδής πόντων.

Η ιστορία μάλιστα λέει πως αυτή η ομάδα υποβιβάζεται και ως τελευταία. Ό,τι ακριβώς δηλαδή συνέβη και με τα «καναρίνια» στην τρέχουσα σεζόν, με τη Νόριτς να σκοράρει 23 φορές και τον Τίμο Πούκι να έχει βρει δίχτυα στο 50% των περιπτώσεων.

Από την άλλη πλευρά, όμως το απρόβλεπτο της Premier League επιβεβαίωσε η Νιούκαστλ. Μία ομάδα που πέρασε φέτος από 40 κύματα, αρχής γενομένης από το κακό της ξεκίνημα στην σεζόν.

Δεν μπορούσε να σκοράρει, έφτασε τα 14 ματς δίχως νίκη και άλλαξε ιδιοκτησία, με τον Μάικλ Άσλεϊ να αποχωρεί και να τον διαδέχεται το πιο πλούσιο ποδοσφαιρικό fund Σαουδαράβων στον κόσμο.

Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν ήταν τεράστιες, αλλά η ομάδα του Έντι Χάου, που αντικατέστησε τον Στιβ Μπρους θα έπρεπε να προβεί σε έναν άθλο. Να σωθεί και να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που θα κατάφερε να μην υποβιβαστεί, ενώ δεν έχει νίκη μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου.

Και η Νιούκαστλ, όχι απλά το έκανε, αλλά το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, ούσα η μοναδική ομάδα, μετά τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, που συγκέντρωσε τόσους βαθμούς στο 2022!

Η Νιούκαστλ πραγματοποίησε εντυπωσιακό δεύτερο γύρο, τελείωσε την σεζόν στην 11η θέση και μόλις στο -3 από την 8η Λέστερ και έδωσε κίνητρο και… υποσχέσεις στους φίλους της ενόψει της επόμενης σεζόν, μετά και το «διπλό» επί της Μπέρνλι και τη νίκη επί της Άρσεναλ!

Τίποτα δεν είναι δεδομένο λοιπόν σε αυτό το πρωτάθλημα. Από τη μία η Νόριτς συνέχισε το εντυπωσιακό σερί που δίνει σημασία στις… 10 πρώτες αγωνιστικές και από την άλλη η Νιούκαστλ, έβγαλε λάθος τα μαθηματικά που έχουν ισχύ στην Premier League από το 1992 και έπειτα.

Η πρώτη υποβιβάστηκε και η 2η φιγουράρει ως το 7ο φαβορί στις στοιχηματικές εταιρίες για την κατάληψη μίας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Ναι, Premier League…

Δημήτρης Μανάκος