Η εποχή του Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι κράτησε 19 χρόνια και τελείωσε έναντι… 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών!

Είναι επίσημο. Η εποχή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι είχε διάρκεια 19 χρόνων. Ένα διάστημα στο οποίο οι Λονδρέζοι «μεγάλωσαν», καθιερώθηκαν στην συνείδηση όλων ως μία ομάδα του Big 6 και κατέκτησαν τα πάντα! Όλα τα ωραία όμως, κάποτε τελειώνουν. Και το τέλος υπογράφηκε έναντι 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών!



Η εποχή του Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι κράτησε 19 χρόνια και τελείωσε έναντι… 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών!

Από τις 2 Μαρτίου και έπειτα, η κατάσταση για την πώληση της Τσέλσι είχε δρομολογηθεί. Έμεναν μόνο οι επίσημες εγγυήσεις, η αποδοχή της πρότασης του Τοντ Μποέλι από την Premier League και η άδεια της αγγλικής κυβέρνησης, προτού η αγορά της ομάδας από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, να γίνει επίσημη.

Όταν όλα έλαβαν χώρα με αίσιο τέλος, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση. «Η νέα εποχή της Τσέλσι ξεκινάει, ο Τοντ Μποέλι είναι επίσημα ο νέος, ισχυρός άνδρας της ομάδας.» Απλά, λιτά και απέριττά.

Και κάπως έτσι, μπαίνει τέλος και με την «βούλα» στο διάστημα παρουσίας του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι. Μία σχέση που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2003, πέρασε από 40 κύματα και δεν θα ολοκληρωνόταν αν δεν συνέβαιναν όσα διεξήχθησαν ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία.

Η αγγλική Κυβέρνηση ανάγκασε τον Ρώσο πρόεδρο να αφήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο «Νησί» και εκείνος δεν είχε να κάνει κάτι άλλο, από το να βρει αγοραστή και να σταματήσει να είναι ο ισχυρός άνδρας της Τσέλσι.

Ο Τοντ Μποέλι εμφανίστηκε και η νέα εποχή ξεκινά! Στα 19 χρόνια του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο Λονδίνο, η Τσέλσι κατέκτησε πέντε φορές την Premier League, ισάριθμες φορές το FA Cup και τρεις φορές το Λιγκ Καπ.

Δεν μεγάλωσε όμως μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά «γιγαντώθηκε» και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Κατέκτησε το 2012 και το 2022 το Champions League, άλλες τόσες το Europa League, μία φορά το Σούπερ Καπ και μία φορά, πριν από μερικούς μήνες, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στο Κατάρ, κόντρα στην Παλμέιρας.

Και έτσι μπήκε ο επίλογος. Αυτός ήταν και ο τελευταίος από τους 19 τίτλους του Ρόμαν Αμπράμοβιτς με την αγαπημένη του ομάδα και η εποχή ολοκληρώνεται με ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό.

Το 2005 η Τσέλσι είχε χρέος 140 εκατομμυρίων και τώρα κοστολογούνταν με 2,25 δισεκατομμύρια λίρες. Και έναντι αυτού του ποσού, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς κλείνει οριστικά το κεφάλαιο των «μπλε», που τον λάτρεψαν και τους αγάπησε!

Δημήτρης Μανάκος