Ολοκλήρωσε τον άθλο η Νότιγχαμ και επέστρεψε στην Premier League μετά από 23 χρόνια! (vid)

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι ξανά στην Premier League, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, ολοκληρώνοντας έναν απίστευτο άθλο, που δεν έμοιαζε ορατός, όταν ανέλαβε τα ηνία της ο Στιβ Κούπερ! Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 1-0 της Χάντερσφιλντ στο Wembley και θα αγωνίζονται στα μεγάλα σαλόνια από τη νέα σεζόν!



Ολοκλήρωσε τον άθλο η Νότιγχαμ και επέστρεψε στην Premier League μετά από 23 χρόνια! (vid)

Όταν ο Στιβ Κούπερ αναλάμβανε τις τύχες της Νότιγχαμ Φόρεστ πριν από μερικούς μήνες όλα έδειχναν πως η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν θα κατάφερνε σε καμία περίπτωση να διεκδικήσει την άνοδό της στην Premier League.

Βρισκόταν χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, δεν απέδιδε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά η άφιξη του Ουαλού προπονητή, φαίνεται πως ήταν αρκετή για να γυρίσει ο διακόπτης. Πανηγύρισε σπουδαίες νίκες στο «Μπόλινγκ Γκράουντ», έφτασε ένα βήμα πριν από την άνοδο στο ματς με την Μπόρνμουθ, αλλά ό,τι δεν έγινε πριν από μερικές ημέρες, έλαβε χώρα στο Wembley!

Εκεί που η Νότιγχαμ Φόρεστ έπαιζε μία κατηγορία απέναντι στην Χάντερσφιλντ και στάθηκε αντάξια των προσδοκιών που της είχαν εναποτεθεί. Βρήκε γκολ από… σπόντα, μιας και ο Κόλγουιλ έβαλε λανθασμένα το πόδι του και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 43’ και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια προηγούμενη.

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός πως ούτε η Χάντερσφιλντ, ούτε η Νότιγχαμ, είχαν καταφέρει να κάνουν τελική προσπάθεια στον στόχο σε ολόκληρο το 45άλεπτο!

Το ίδιο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους τυπικά γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι, αλλά τον VAR να μην σταματά το ματς, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους (παρά την αλλαγή τερματοφύλακα) και τη Νότιγχαμ να επιστρέφει στην Premier League μετά από 23 χρόνια!

Ο άθλος της ανόδου ολοκληρώθηκε και ο Στιβ Κούπερ αξίζει τα εύσημα, όπως είχε δηλώσει μέχρι και ο Γιούργκεν Κλοπ, μετά την παραλαβή του βραβείου του κορυφαίου προπονητή στην Premier League!

Χάντερσφιλντ (Κάρλος Κορμπεράν): Νίκολς, Λες, Σαρ (57' Ράσελ), Κόλγουϊλ, Πίπα, Χογκ, Ο'Μπράιεν, Τόφολο, Σινάνι (2' Χολμς), Τόμας, Γουόρντ (67' Γουόρντ)

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Σάμπα (90' Χόρβατ), Γουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Σπενς, Γιατς, Γκάρνερ, Κόλμπακ, Ζίνγκερνάγκελ (74' Λόου), Τζόνσον, Ντέιβις (66' Σάριντζ)

Δημήτρης Μανάκος