Ο Κουρτουά και μια κακή στιγμή στέρησαν το 7ο από τη Λίβερπουλ... (vids)

Θα μπορούσε να έχει... θριαμβεύσει. Έκανε ό,τι μπορούσε. Πίεσε, επιτέθηκε, απείλησε, έκανε ευκαιρίες. Ωστόσο, είχε απέναντί της μια Ρεάλ που φέτος είχε αποδείξει πολλάκις πως είναι αμείλικτη. Η Λίβερπουλ ηττήθηκε 1-0 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι με την πρώτη τελική των «μερένγκες» στο στόχο, στο 59'! Ήρωας για τη «βασίλισσα» ο Κουρτουά που έβγαζε τα πάντα, οι «κόκκινοι» τιμωρήθηκαν από τη μοναδική ολιγωρία τους στην άμυνα...  



Ο Κουρτουά και μια κακή στιγμή στέρησαν το 7ο από τη Λίβερπουλ... (vids)

Ο Κλοπ ήξερε ότι ο Τιάγκο θα έβλεπε στο γήπεδο την ώρα του αγώνα κατά πόσο τελικά μπορούσε να βοηθήσει από τη στιγμή που στην προθέρμανση είχε αισθανθεί ενοχλήσεις. Ο Ισπανός πήρε μερικά λεπτά και τελικά κατάφερε να βρει και τα γερά του πατήματα. Η Λίβερπουλ ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο. Με πιο οργανωμένο μυαλό και πλάνο στο γήπεδο.

Με τον Λουίς Ντίας να ταλαιπωρεί τρομερά τον Καρβαχάλ, με τους Μανέ και Σαλάχ να προσπαθούν να τα βάλουν με τον Μεντί. Ο Αιγύπτιος στο 15' με χαμηλό γύρισμα ανάγκασε τον Κουρτουά να ξαπλώσει αριστερά και ν' αποκρούσει. Επιπλέον, στο 20' ο Σενεγαλέζος αφού απέφυγε τους Καζεμίρο και Μιλιτάο, σούταρε χαμηλά, με τον Βέλγο πορτιέρε των «μερένγκες» να βρίσκει τη μπάλα όσο έπρεπε για να τη στείλει να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι και ν' αποφευχθεί το γκολ.

 

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε τις συνεργασίες που θα ήθελε από τους χαφ της και τους επιθετικούς. Ο Κροος δεν είχε εμφανιστεί, ο Μόντριτς ήταν ο μοναδικός που έψαχνε τρόπους να γίνει πιο απειλητική η ομάδα του. Οι βαθιές μπαλιές προς τους Μπενζεμά και Βινίσιους ήταν εκείνες που έπρεπε ν' αντιμετωπίσει η Λίβερπουλ και κυρίως με τους Αλεξάντερ – Άρνολντ και Κονατέ τα κατάφερνε. Από μια τέτοια βαθιά μπαλιά, ωστόσο, πήγε να γίνει η «στραβή» για τους «κόκκινους».

 

 

Λίγο πριν την ανάπαυλα η Λίβερπουλ γλίτωσε το γκολ καθώς αποφασίστηκε από τον VAR να προχωρήσει με την υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ. Από βαθιά μπαλιά προς τον Μπενζεμά στην περιοχή του Άλισον, ο Γάλλος κατέβασε, προσπάθησε να μοιράσει σε κάποιον επερχόμενο συμπαίκτη του. Η άμυνα της Λίβερπουλ τα έκανε μαντάρα, ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ έμεινε πίσω από τον Βραζιλιάνο πορτιέρε, με τον Ρόμπερτσον να είναι ο μοναδικός που τον κάλυπτε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ωστόσο, φάνηκε πως τελευταίος έκανε επαφή ο Φαμπίνιο κι όχι ο Βαλβέρδε, οπότε ίσως και να έπρεπε να έχει γίνει το 1-0... Βέβαια, το γεγονός πως ο Βραζιλιάνος χαφ δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει πάσα και η μπάλα ουσιαστικά σπρώχνεται προς τον Μπενζεμά, δικαιώνει την απόφαση του επόπτη και του VAR.

 

Η Λίβερπουλ θέλησε να δείξει ένταση στο παιχνίδι της και στο δεύτερο ημίχρονο. Και κυρίως το επιχείρησε από τις πλευρές γεμίζοντας την περιοχή του Κουρτουά με ορισμένες μπάλες. Ο Σαλάχ κινήθηκε από δεξιά στέλνοντας ορισμένες σέντρες σε καίρια σημεία στο «κουτί» της Ρεάλ. Και αφότου ο Αιγύπτιος με διπλή προσπάθεια στο 56' είδε τη μπάλα να σταματάει στα κορμιά των αμυντικών των «μερένγκες», ήρθε η ... τιμωρία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια βρήκε το γκολ στο 59'. Ο Βαλβέρδε από δεξιά έκανε την κίνηση, μπήκε στην περιοχή, έκανε τη σέντρα – σουτ και ο Βινίσιους αμαρκάριστος από το δεύτερο δοκάρι σκόραρε για το 1-0.

Ήταν λογικό οι παίκτες του Κλοπ να επηρεαστούν και ο Γερμανός κόουτς να σκεφτεί την απάντησή του σε αυτό το γκολ. Σήκωσε τον Ζότα και είδε τον Σαλάχ στο 64' να σουτάρει με το αριστερό, αλλά τον Κουρτουά ν' αρνείται ξανά την παραβίαση της εστίας του και να διώχνει.

 

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ έκανε τρομερό τελικό και αρνήθηκε το γκολ και στο 69ο λεπτό στον Σαλάχ. Ο Ζότα από το δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά στέλνοντας απέναντι τη μπάλα, ο «Φαραώ» έτρεξε για να σκοράρει σε κενή εστία, όμως με το πόδι ο Κουρτουά του είπε νέο «όχι» κερδίζοντας κατά κράτος!

Η ανάγκη της Λίβερπουλ για το γκολ – απάντηση σε αυτό του Βινίσιους, άφησε πολλά κενά στα μετόπισθεν και ίσως και από τύχη να μην το πλήρωσε άμεσα αυτό η ομάδα του Κλοπ, καθώς οι «μερένγκες» είχαν ορισμένες κακές επιλογές στις προωθήσεις τους. Στο ματς πέρασε και ο Κεϊτά για να φρεσκάρει τα χαφ, αλλά και ο Φιρμίνο που μπορούσε να προσφέρει κάτι διαφορετικό επιθετικά.

Το κακό για την Λίβερπουλ ήταν πως ο Κουρτουά είχε αποφασίσει να μη κινηθεί στη βραδιά και να προσφέρει εκείνος το 14ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στη Ρεάλ, μαζί φυσικά και με το γκολ που είχε πετύχει ο Βινίσιους. Κάθε προσπάθεια των παικτών της αγγλικής ομάδας είτε δεν είχε στόχο, είτε δεν είχε σωστή τελική ενέργεια, είτε είχε... Κουρτουά μπροστά.

Όπως και στο 82' με την τρομερή απόκρουση ξανά σε σουτ του Σαλάχ στην κίνηση. Οι «μερένγκες» απλά προσπαθούσαν να επιβιώσουν και να υπομείνουν τα κύματα επιθέσεων των «κόκκινων» και τα κατάφεραν για να πανηγυρίσουν στο φινάλε του τελικού το 14ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους, κάνοντας το 8x8 σε τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (77' Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο (77' Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ, Ντίας (65' Ζότα)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (90' Θεμπάγιος), Καζεμίρο, Κροος, Βαλβέρδε (85' Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (90' + 3' Ροντρίγκο)

Κώστας Ζάλιαρης