Η Λιντς έδειξε στην Πρέμιερ Λιγκ «πως να σώσεις μία κατηγορία με… buzzer beater»! (vids)

Τα «παγώνια» δεν σταμάτησαν να παλεύουν στιγμή για να βοηθήσουν τον σύλλογο να παραμείνει στην κατηγορία και αυτό αποδεικνύεται από τα καθοριστικά τέρματα που πέτυχαν στα λεπτά των καθυστερήσεων και τους κράτησαν για ακόμη μία χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ.



Η Λιντς έδειξε στην Πρέμιερ Λιγκ «πως να σώσεις μία κατηγορία με… buzzer beater»! (vids)

Μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες ήταν αυτή για την Λιντς Γιουνάιτεντ που είδε βασικά γρανάζια της ομάδας να τραυματίζονται, όπως ο Πάτρικ Μπάμφορντ και ο Κάλβιν Φίλιπς αλλά και άλλοι σημαντικοί παίκτες που άφηναν την ομάδα με πολλές απουσίες σε όλες τις γραμμές της.

«Τέλος καλό, όλα καλά». Τα «παγώνια» έμειναν στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική με την νίκη επί της Μπρέντοφορντ και το κρίσιμο τέρμα του Τζακ Χάρισον στο 90+2’ ενώ ο Τζέσι Μαρτς κατάφερε να φορέσει έστω και για λίγο τα παπούτσια του αγαπημένου της κερκίδας, Μαρσέλο Μπιέλσα, και πλέον έχει όλο το χρόνο να βγάλει στο χορτάρι την δική του Λιντς, με τις δικές του τακτικές και «παραξενιές».

Ωστόσο, ο τρόπος που η Λιντς έμεινε στην κατηγορία είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός. Η ομάδα από το Δυτικό Γιόρκσαϊρ πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο σε όλα της τα παιχνίδια και αυτό αποδεικνύεται από τα γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις των αγώνων.

Πρώτη στην σχετική κατηγορία είναι η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι με 9 τέρματα ενώ ένα πίσω βρίσκεται η Λιντς. Όμως, τα 4 από αυτά τα τέρματα για τα «παγώνια» ήταν και κρίσιμα, καθώς τους χάρισε την νίκη ενώ 3 τα υπόλοιπα τρία έδωσαν έναν πολύτιμο βαθμό. Συνολικά, τα «buzzer beater» έδωσαν στον Κάλβιν Φίλιπς και την παρέα του 11 βαθμούς περισσότερους, βαθμοί που αν δεν υπήρχαν, η Λιντς θα αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να πει κάποιος πως οι «Whites» είχαν έναν ήρωα, καθώς τα 8 τέρματα που ήρθαν στα λεπτά των καθυστερήσεων κατέληξαν στα δίχτυα από 7 διαφορετικούς σκόρερ, με τον 20χρονο Τζο Γκέλχαρντ να είναι ο μοναδικός που πέτυχε δύο γκολ.

Στράτος Μαρίνος