Λίβερπουλ: Ράβει το 7ο αστέρι, φτάνει την Μίλαν και ισοφαρίζει το ρεκόρ της Μπάγερν Μονάχου!

Η Λίβερπουλ βρίσκεται ένα παιχνίδι μακριά από το 7ο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ και απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίζει την Μίλαν αλλά και να φτάσει σε ένα ρεκόρ που έχει καταφέρει μόνο η Μπάγερν Μονάχου, στην λειψή διοργάνωση της σεζόν 2019/2020.



Λίβερπουλ: Ράβει το 7ο αστέρι, φτάνει την Μίλαν και ισοφαρίζει το ρεκόρ της Μπάγερν Μονάχου!

Στο Σταντ Ντε Φρανς, η «υπερηχητική» Λίβερπουλ είναι έτοιμη να κλείσει την χρονιά με την κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, την πολυνίκη του θεσμού που στην φετινή πορεία της χάρισε μαγικές στιγμές στους φίλους της με τρομερές ανατροπές και φινάλε βγαλμένα από ταινία δράσης.

Οι «ρεντς» έχουν περισσότερα από ένα κίνητρο για να είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά». Αρχικά, μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν το ποσό των 102.7 εκατ. ευρώ ενώ με την κατάκτηση του τίτλου θα φτάσουν τα 110 εκατ., ποσό που μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Παράλληλα, εφόσον κερδίσουν την «Βασίλισσα» θα σηκώσουν το 7ο τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ, ισοφαρίζοντας την Μίλαν στην δεύτερη θέση της σχετικής κατηγορίας και θα μειώσουν την διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ που παραμένει στην κορυφή με 13 κατακτήσεις.

Τέλος, βρίσκεται πολύ κοντά στο να ισοφαρίσει ένα ρεκόρ που κατέχει μόνο η Μπάγερν Μονάχου από την σεζόν 2019/2020. Τότε οι Γερμανοί είχαν καταφέρει να αναδειχθούν νικητές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, νικώντας όλα τα παιχνίδια του ομίλου αλλά και τα εκτός έδρας της νοκ-άουτ φάσης σε μία χρονιά που η διοργάνωση δεν έγινε όπως κάθε άλλη φορά εξαιτίας του κορονοϊού. Αυτό θέλει να καταφέρει και η Λίβερπουλ που πέρασε άνετα με 6/6 από τους ομίλους αλλά επικράτησε και σε όλα της τα παιχνίδια μακριά από το Άνφιλντ στα νοκ-άουτ παιχνίδια και απόψε είναι έτοιμη να γράψει ιστορία στον θεσμό.

Στράτος Μαρίνος