Η σημαντική βοήθεια στον Άρνολντ και ο «κομβικός» Φαμπίνιο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για την Λίβερπουλ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ επικίνδυνη στο transition παιχνίδι λόγω της ταχύτατης εναλλαγής της μπάλας και της ποιότητας των επιθετικών της, ωστόσο, οι τακτικές που θα εφαρμόσει ο Κλοπ μπορούν να εξαλείψουν τον κίνδυνο.



Η σημαντική βοήθεια στον Άρνολντ και ο «κομβικός» Φαμπίνιο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για την Λίβερπουλ!

Έφτασε η μέρα. Το Παρίσι έχει βάλει τα καλά του για την μεγαλύτερη συνάντηση των τελευταίων ετών σε έναν τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Σταντ Ντε Φρανς, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θα μονομαχήσουν για το πολυτιμότερο αγαθό του ποδοσφαίρου, την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Μπορεί η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να έχει αποδείξει πως μπορεί να κοντράρει στα ίσα την πολυνίκη του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο πανούργος Κάρλο Αντσελότι γνωρίζει την συνταγή για να πάρει την νίκη και την εκδίκηση για τον χαμένο τελικό της Πόλης το 2005. Για να αποφευχθεί μία τέτοια ήττα για τους «ρεντς» θα πρέπει να «κλειδώσουν» τους παίκτες-κλειδιά της «Βασίλισσας» και να τους κρατήσουν μακριά από οποιαδήποτε καλή στιγμή, χρησιμοποιώντας απλές αλλά συνάμα χρήσιμες τακτικές.

Η βοήθεια στον Άρνολντ και η επιθετική γραμμή που «βοηθάει» την άμυνα

Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα κορυφαία ζευγάρια του τελικού. Αλεξάντερ-Άρνολντ εναντίον Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος έχει αποδείξει πως είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι της «Σελεσάο» και φέτος διανύει την καλύτερή του σεζόν. Ταχύτητα, ντρίμπλα και γρήγορες εναλλαγές με την μπάλα στα πόδια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν δύσκολη την ζωή του Άρνολντ που δεν φημίζεται για την καλή ανασταλτική του λειτουργία, κυρίως στο ένας εναντίον ενός αλλά και στις διαγώνιες μπαλιές πάνω από το κεφάλι του.

Ο Άγγλος μπακ θα χρειαστεί βοήθεια στο μαρκάρισμα, είτε από τον Σαλάχ που θα βρίσκεται στο «φτερό» είτε από τους δύο εσωτερικούς χαφ μπροστά από τον Φαμπίνιο για να μπορέσει να κλείσει τον χώρο και να μην αφήσει τον Βραζιλιάνο να «τρέξει» ή να κάνει την λεγόμενη «μπούκα» μέσα στην περιοχή για να τροφοδοτήσει τον Μπενζεμά. Παράλληλα, οι επιθέσεις της Λίβερπουλ είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν από τα αριστερά και εφόσον χαθεί η μπάλα, να πιέσουν γρήγορα για να μην επιτρέψουν στους Κρος και Μόντριτς να τροφοδοτήσουν από την άλλη μεριά τον «δαιμόνιο» Βίνι.

Ο Φαμπίνιο, η σκιά του Μπενζεμά και οι διάδρομοι που δεν πρέπει να μείνουν «ανοικτοί»

Το δεύτερο υπερόπλο της Ρεάλ Μαδρίτης ακούει στο όνομα Καρίμ Μπενζεμά. Ρωτήστε την Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γάλλος βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και έχει ένα επιπλέον κίνητρο στην φετινή σεζόν,  την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Για αυτούς και πολλούς άλλους προφανείς λόγους, η Λίβερπουλ πρέπει να τον περιορίσει όσο καλύτερα γίνεται. Διαθέτει δύο κεντρικούς αμυντικούς, τον Φαν Ντάικ και τον Κονατέ που μπορούν να επικρατήσουν στο ψηλό παιχνίδι, όμως χαμηλά, θα χρειαστούν την βοήθεια του «κόφτη».

Ο Φαμπίνιο είναι έτοιμος να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του και απόψε έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Παράλληλα με το μαρκάρισμα των χαφ της «Βασίλισσας», ο Βραζιλιάνος πρέπει να κλείσει τους διαδρόμους προς και από τον Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός δεν είναι απλά απειλή μέσα στο «κουτί» αλλά μπορεί να βοηθήσει τους Μαδριλένους, μοιράζοντας την μπάλα στα φτερά λόγω της εξαιρετικής του τεχνικής κατάρτισης. Κομβικός μπορεί να αποδειχθεί και ο Τιάγκο με την δυνατότητά του να μοιράζει το παιχνίδι με απλές και γρήγορες επαφές με την μπάλα, τροφοδοτώντας τους Σαλάχ και Ντίας που θα βρίσκονται στα «φτερά».

Τέλος, η Λίβερπουλ πρέπει να προσέξει ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί οι Μαδριλένοι να στάθηκαν τυχεροί σε αρκετά σημεία μέχρι να βρεθούν στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο, μιλάμε για μία ομάδα με «ιστορική» φανέλα, όσο κι αν ακούγεται «κλισέ», με ποιοτικούς παίκτες και έναν εξαιρετικό προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά από τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ.

Στράτος Μαρίνος