Μόνο η Λίβερπουλ ξέρει πώς να κερδίσει την Ρεάλ σε τελικό στο Παρίσι! (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει μέρος σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ/Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην Πόλη του Φωτός στην ιστορία της έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές, με την μοναδική της ήττα να έρχεται από την Λίβερπουλ.



Μόνο η Λίβερπουλ ξέρει πώς να κερδίσει την Ρεάλ σε τελικό στο Παρίσι! (vid)

Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ του Σαββάτου (28/05, 22:00) στο Παρκ Ντε Πρενς του Παρισιού με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μία ρεβάνς του τελικού του 2018, που είχε πραγματοποιηθεί στο Κίεβο.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός Τσάμπιονς Λιγκ/Κυπέλλου Πρωταθλητριών για τους «ρεντς» που θα λάβει χώρα στο Παρίσι ενώ η «Βασίλισσα» θα βρεθεί για 4η φορά στην ίδια θέση.

Οι Μαδριλένοι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο σε δύο από τις τρείς φορές που έχουν βρεθεί σε τελικό στην γαλλική πρωτεύουσα. Αρχικά, το 1956, όταν και είχε επικρατήσει με 4-3 της πρωταθλήτριας Ρεμς στο Παρκ Ντε Πρενς ενώ το κατάφερε ξανά το 2000, με την νίκη με 3-0 απέναντι στην Βαλένθια στο Σταντ Ντε Φρανς.

Η μοναδική τους ήττα στον τελικό ήρθε την 27η Μαΐου του 1981 όταν βρήκε στον δρόμο της την Λίβερπουλ. Πριν από 41 χρόνια, λοιπόν, οι «ρεντς» με τον Μπομπ Πέισλι στον πάγκο και τους Κένι Νταλγκλίς και Γκρέιαμ Σούνες να είναι τα «πρώτα βιολιά» αγωνίστηκε κόντρα στην «Βασίλισσα» με φόντο το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά».

Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολύ θέαμα, η Λίβερπουλ πήρε την νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Άλαν Κένεντι, κατακτώντας το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της.

 

Στράτος Μαρίνος