Τζάροντ Μπόουεν: Από την απόρριψη και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας!

Ο Τζάροντ Μπόουεν ήταν έτοιμος να τα παρατήσει όλα όταν ένιωσε την απόρριψη από τις μεγάλες ομάδες, όμως συνέχισε να προσπαθεί και λίγες ημέρες μετά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τη Γουέστ Χαμ, κέρδισε επάξια την θέση του στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας για πρώτη φορά.



Τζάροντ Μπόουεν: Από την απόρριψη και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας!

Από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Χαλ, ο Τζάροντ Μπόουεν είχε αρκετούς θαυμαστές από τα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Ένας εξ αυτών ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ, που αναγνώρισε αμέσως το ταλέντο και την σκληρή δουλειά του νεαρού επιθετικού προτού μεγαλουργήσει στην πρώτη κατηγορία με την Γουέστ Χαμ.

«Τι παίκτης έχει γίνει ο Μπόουεν. Απίστευτο. Τον είδα στην Χαλ και ήταν πολύ καλός αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι περίμεναν όλοι αυτή την άνοδο, πραγματικά απίστευτος παίκτης», ανέφερε νωρίτερα μέσα στην σεζόν ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ που βλέπει αρκετά από τα πράγματα που χρειάζεται σε έναν ποδοσφαιριστή, στο πρόσωπο του Μπόουεν. Ασταμάτητα τρεξίματα, ταχύτητα στις οργανωμένες επιθέσεις και το «transition» αλλά και ικανότητα στο σκοράρισμα.

Αυτά είδε και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην φετινή σεζόν και δεν έχασε την ευκαιρία να φέρει τον 25χρονο στην αποστολή της Αγγλίας για πρώτη φορά, ενόψει των αναμετρήσεων με Ουγγαρία, Γερμανία και Ιταλία για τους ομίλους του Nations League. Πως όμως ξεκίνησε ο Μπόουεν την καριέρα του, ποιες οι δυσκολίες που αντιμετώπισε και τι ρόλο έπαιξε ο πατέρας του σε αυτές;

Από την απόρριψη της Κάρντιφ στα ερασιτεχνικά της Αγγλίας

Όταν ήταν ακόμη έφηβος, απορρίφθηκε από την Κάρντιφ και έφτασε πολύ κοντά στο να παρατήσει το όνειρό του να γίνει ποδοσφαιριστής. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε μερικά χρόνια αργότερα, ο πατέρας του ήταν εκείνος που τον έπεισε να συνεχίσει να κυνηγάει αυτό που αγαπάει περισσότερο και να μην αφήσει κανέναν να μπει εμπόδιο σε αυτό.

Έτσι, το 2014, ο 17χρονος Μπόουεν αγωνίστηκε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Football Conference με την φανέλα της Χέρεφορντ. Εκεί πρόλαβε να συμπληρώσει μόλις 8 συμμετοχές, μετρώντας ένα γκολ και μία ασίστ, βοηθώντας την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Εκεί, τον εντόπισε ο τεχνικός της Χαλ και παλαιότερα υπεύθυνος των ακαδημιών, Τόνι Πίνοκ και του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή στην Χαλ.

«Δουλεύει πολύ σκληρά στο παιχνίδι του γιατί αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μεγάλωσε. Η σκληρή δουλειά δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για εκείνον και αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι το αναγνώρισαν σε εκείνον», είχε τονίσει παλαιότερα ο Πίνοκ για την πορεία του Μπόουεν μέχρι και σήμερα.

Άφησε το σημάδι του στην Χαλ, πρωταγωνίστησε στην Γουέστ Χαμ και έγινε διεθνής

Το 2014 η Χαλ αποκτά ως ελεύθερο τον Άγγλο επιθετικό και δύο χρόνια αργότερα κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία 20 ετών. Ταχύτητα, έκρηξη και ασταμάτητα τρεξίματα τον έκαναν αμέσως να ξεχωρίσει μέσα στο σύνολο της ομάδας. Μέχρι και το 2020, ο Μπόουεν πετυχαίνει το ένα γκολ μετά το άλλο, σημειώνοντας 54 τέρματα σε 131 εμφανίσεις στην Τσάμπιονσιπ ως εξτρέμ.

Τον Ιανουάριο του 2020, η Γουέστ Χαμ  βγάζει από τα ταμεία της 22 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει και να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Σε 13 συμμετοχές σκοράρει και μοιράζει 4 ασίστ, πριν καν ενταχθεί στην ομάδα.

Την επόμενη σεζόν αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας του Ντέιβοντ Μόγες αγωνιζόμενος σε όλα τα παιχνίδια των «σφυριών» σημειώνοντας 8 γκολ και 5 ασίστ. Στην φετινή χρονιά, ο Μπόοεν έκανε το βήμα παραπάνω φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό τερμάτων και ασίστ (12 γκολ και 12 ασίστ), μόλις ένας από τους τρεις που πετυχαίνουν κάτι τέτοιο μαζί με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Μέισον Μάουντ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η κλήση του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας δεν θα αργούσε να έρθει με τον Σάουθγκεϊτ να είναι θαυμαστής του 25χρονου επιθετικού και να βλέπει όλα όσα χρειάζεται στο πρόσωπό του. Πλέον, μένει να δούμε κατά πόσο θα εμπιστευτεί τον –πλέον- διεθνή παίκτη των «σφυριών» και πόσο χρόνο συμμετοχής θα πάρει στις πρώτες του εμφανίσεις με την φανέλα με το εθνόσημο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία του Τζάροντ Μπόουεν αποδεικνύει πως μία απόρριψη δεν πρέπει να σε κάνει να παρατάς τα όνειρά σου γιατί με σκληρή δουλειά, θέληση και αγάπη σε αυτό που κάνεις, είναι σίγουρο πως μία μέρα οι στόχοι σου θα επιτευχθούν.

 

Στράτος Μαρίνος