Ο Κλοπ έχει μετατρέψει το Άνφιλντ σε πραγματικό «φρούριο» και την Λίβερπουλ σε «πρωταγωνίστρια»!

Ακόμη μία σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ έφτασε στο τέλος της και η Λίβερπουλ, υπό τις οδηγίες του ευεργέτη της, Γιούργκεν Κλοπ, κατάφερε να παραμείνει αήττητη στην έδρα της στην Πρέμιερ Λιγκ και να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε.



Ο Κλοπ έχει μετατρέψει το Άνφιλντ σε πραγματικό «φρούριο» και την Λίβερπουλ σε «πρωταγωνίστρια»!

Μόλις 5 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για την Μάντσεστερ Σίτι για να αλλάξει τα πάντα, να σκοράρει 3 φορές και να κατακτήσει το πρωτάθλημα για 4η φορά στην ιστορία της. Ωστόσο, αυτά που έκανε για ακόμη μία χρονιά η Λίβερπουλ δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Οι «ρεντς» πάλεψαν μέχρι τέλους και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκαν να παραδώσουν τα όπλα, ακόμη και όταν βρέθηκαν και με -14 από την κορυφή στις αρχές του Ιανουαρίου. Τι κι αν κατέκτησε το FA Cup, το Λιγκ Καπ και ετοιμάζεται να βρεθεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Αρνούταν να παρατήσει την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Με τον Γιούργκεν Κλοπ να έχει αλλάξει το «status» του συλλόγου από τότε που κατέφθασε από την Ντόρτμουντ, η Λίβερπουλ ολοένα και μεγαλώνει αγωνιστικά. Στην φετινή σεζόν, κατάφερε να παραμείνει αήττητη στην έδρα της (15 νίκες και 4 ισοπαλίες) και να μαζέψει τους 50 από τους 54 διαθέσιμους βαθμούς από τον Ιανουάριο μέχρι και τις 22 Μαΐου.

Μάλιστα, αυτή είναι η 5η φορά στην ιστορία της που το «φρούριο» του Άνφιλντ δεν παραβιάζεται, με τις 4 από αυτές να έχουν έρθει υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού.

Εκείνος, μετέτρεψε τον σύλλογο σε «πρωταγωνιστή». Κατακτήσεις τίτλων και παρουσίες σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων. Από το FA Cup στο Τσάμπιονς Λιγκ και από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Κλοπ μετέδωσε στην ομάδα και τους παίκτες το αίσθημα του νικητή.

Μετέτρεψε τον σύλλογο σε οικογένεια και κατάφερε να «απορρίψει» τα μοντέλα των «σούπερσταρ». Κανείς στους «ρεντς» δεν θεωρείται καλύτερος από τον άλλο, όλοι είναι ίσοι και όλοι παλεύουν για όλους. Αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο επίτευγμα του Γερμανού τεχνικού και ο βασικότερος λόγος που αυτή την στιγμή, η Λίβερπουλ θεωρείται ένας από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο, με την συνέχεια να φαντάζει λαμπρή…

Στράτος Μαρίνος