Πρώτος Άγγλος σκόρερ στην ιστορία της Serie A σε μία σεζόν ο Έιμπραχαμ!

«Ιστορικός» Τάμι Έιμπραχαμ! Ο πρώην παίκτης της Τσέλσι και νυν ποδοσφαιριστής της Ρόμα «έγραψε» ιστορία απέναντι στην Τορίνο, στη νίκη με 3-0 της ομάδας του, καθώς έγινε ο πρώτος Άγγλος σκόρερ στην ιστορία της Serie A σε μία σεζόν, φτάνοντας τα 17 γκολ!



Πρώτος Άγγλος σκόρερ στην ιστορία της Serie A σε μία σεζόν ο Έιμπραχαμ!

Ποιος περίμενε όταν ο Τάμι Έιμπραχαμ επέλεγε την Ρόμα έναντι της Άρσεναλ αλλά και της παραμονής στην Premier League  το καλοκαίρι, πως θα δικαιωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό; Κανείς, εκτός από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αισίως «έγραψε» ιστορία με την φανέλα των «τζιαλορόσι».

Τι ακριβώς κατάφερε; Έγινε ο πρώτος Άγγλος σκόρερ στη ιστορία της Serie Α σε μία χρονιά, σε επίπεδο πρωταθλήματος, καθώς έφτασε τα 17 γκολ με την φανέλα τους! Άνοιξε το σκορ κόντρα στην Τορίνο από κοντά, έκανε το 2-0 μετά από 10 λεπτά από το σημείο του πέναλτι και επί της ουσίας έβαλε τις βάσεις για να «κλειδώσει» η Ρόμα τη συμμετοχή της στο επόμενο Europa League!

Κάπως έτσι, ο πρώην παίκτης της Τσέλσι πραγματοποιεί αναμφίβολα την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, η οποία ιδανικά θα ήθελε να συνδυαστεί και με την κατάκτηση του Europa Conference League. Όπως και να έχει όμως, η χρονιά του είναι επιτυχημένη!

Και να σκεφτεί κανείς πως προτού γίνει ο κορυφαίος Άγγλος σκόρερ στην Ιταλία με 17 γκολ, είχε πετύχει αθροιστικά τα δύο τελευταία χρόνια σε επίπεδο πρωταθλήματος, τέσσερα γκολ περισσότερα! Φέτος, χρειάστηκε 365 ημέρες λιγότερες, για να μην ισοφαρίσει την επίδοση δύο ημερολογιακών ετών. «Ιστορικός» Τάμι Έιμπραχαμ υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο!

Δημήτρης Μανάκος