Ρέιντζερς: Κάθε αποτυχία την κάνει πιο δυνατή!

Η Ρέιντζερς έφτασε στη πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό και να κατακτήσει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο από το 1972, αλλά όπως «έπεσε» οφείλει να σηκωθεί! Κάτι που έχει ξανακάνει στο παρελθόν.



Ρέιντζερς: Κάθε αποτυχία την κάνει πιο δυνατή!

Το βράδυ της Τετάρτης (18/5) πραγματοποιήθηκε ο τελικός του UEFA Europa League ανάμεσα σε ¶ιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς, με τους Γερμανούς να είναι οι μεγάλοι νικητές, ύστερα από το «χρυσό» τελευταίο πέναλτι του Ράφαελ Σαντός Μπορέ στην διαδικασία της «ρωσικής ρουλέτας».

Οι Σκωτσέζοι έφτασαν κοντά, πλησίασαν στο 2-1 στο δεύτερο μέρος της παράτασης αλλά ο Κέβιν Τράπ ήταν αυτός που τους έβαλε «στοπ», όπως και στον ¶αρον Ράμσεϊ στην διαδικασία των πέναλτι.

Χωρίς αμφιβολία, αυτές πρέπει να είναι οι πιο σκληρές στιγμές για μια ομάδα, να προσπαθεί να κατακτήσει το Europa League λίγες μέρες μετά την φιέστα πρωταθλήματος της μισητής της αντιπάλου, Σέλτικ, να έχει μία «ευκαιρία ζωής» και να χάνεται στις λεπτομέρειες των… λεπτομερειών. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Η αρμάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ θα πρέπει να είναι υπερήφανη για την πορεία της. Έχοντας αποκλείσει μεγαθήρια που βρήκε στο διάβα της, όπως τις Μπορούσια Ντόρτμουντ και Λειψία.

Ενώ, απίστευτο είναι το γεγονός ότι ο σύλλογος αυτός πριν εννέα χρόνια ήταν στην 4η εθνική! Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά αυτή η «μαύρη νύχτα» στη Σεβίλλη πιθανόν να οδηγήσει τους ποδοσφαιριστές των «μπλε» σε μελλοντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες. Βέβαια, αυτή η χρόνια μπορεί να λήξει ακόμα με μία κατάκτηση τροπαίου, μιας και το απόγευμα του Σαββάτου (21/5, 17:00) η Ρέιντζερς θα μονομαχήσει με την Χαρτ για τον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας, με στόχο να επιστρέψει τα χαμόγελα στους φιλάθλους της ομάδας και η προσπάθεια μίας «γεμάτης» σεζόν να αποφέρει καρπούς.

Φοίβος Πεφάνης