Η Λίβερπουλ ελπίζει, αλλά πώς να χάσει ξανά βαθμούς η Μάντσεστερ Σίτι;

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ βρίσκονται πλέον στην τελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος, υποσχόμενες ένα συναρπαστικό φινάλε. Οι «πολίτες» βρίσκονται μπροστά για τέσσερις βαθμούς (με ένα ματς περισσότερο), αλλά «γλίστρησαν» ήδη μια φορά και πόσο πιθανό είναι να το ξαναπάθουν απέναντι στην Άστον Βίλα;  



Η Λίβερπουλ ελπίζει, αλλά πώς να χάσει ξανά βαθμούς η Μάντσεστερ Σίτι;
Η μάχη της Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι κορυφώνεται. Δύο από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν, με την ώρα της ανάδειξης του νικητή να έχει φτάσει. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φιλοξενεί την Γουλβς την τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 22/05, 18:00), ελπίζοντας ταυτόχρονα σε… δώρο του θρύλου της και νυν προπονητή της Άστον Βίλα, Στίβεν Τζέραρντ, που ταξιδεύει στο Έτιχαντ. Πόσο πιθανό είναι όμως να έρθει αυτό;

Αν αφήσουμε τα στατιστικά να μιλήσουν, οι ελπίδες των «κόκκινων» μειώνονται δραματικά. Γιατί απέναντί τους δεν έχουν μια τυχαία ομάδα. Έχουν την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, μια «μηχανή» αρνούμενη να χάσει, ένα θηρίο που έχει ήδη πληγωθεί μια φορά, μετά το 2-2 με την Γουέστ Χαμ. 

Και όπως είναι γνωστό, όταν τα θηρία πληγώνονται ξεσπούν.

Οι «πολίτες» πρέπει απλά να κερδίσουν την 14η Άστον Βίλα για να κατακτήσουν το όγδοο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Η πορεία τους λέει πως θα το κάνουν. Διότι, αν ο Πεπ έχει ένα χάρισμα, αυτό είναι η ικανότητα του να… μαθαίνει από τα λάθη του.

Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει χάσει βαθμούς σε δύο διαδοχικά παιχνίδια την φετινή σεζόν! Κάθε φορά που έχανε ή έφερνε ισοπαλία, απαντούσε άμεσα στον επόμενο αγώνα με νίκη. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε έχει μαζέψει και 90 βαθμούς!

Για να βρούμε την τελευταία φορά που οι «πολίτες» δεν κατάφεραν να κερδίσουν για δύο συνεχόμενες αγωνιστικές θα πρέπει να ανατρέξουμε στον Δεκέμβριο του 2020. Τότε, μετά την «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, οι πρωτοπόροι έμειναν στο απροσδόκητο 1-1 με την Γουέστ Μπρομ. 

Φυσικά αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Γκουαρδιόλα, ο οποίος αποφάσισε να απαντήσει με… ένα σερί 15 νικών και φυσικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έτσι απλά.

Το σενάριο που θέλει τον Στίβεν Τζέραρντ να «κλέβει» βαθμούς από τους «πολίτες» στην τελευταία αγωνιστική για να «χαρίσει» το πρωτάθλημα στην αγαπημένη του Λίβερπουλ πηγάζει από τα πιο τολμηρά όνειρα κάθε οπαδού των «κόκκινων». Όταν όμως στην άλλη πλευρά υπάρχει αυτή η Μάντσεστερ Σίτι, το ενδεχόμενο «γκέλας» μοιάζει... σχεδόν απίθανο!

Κώστας Ξενακούδης