Η μέρα που ο Κάραγκερ είπε «αντίο» στην αγαπημένη του Λίβερπουλ! (vids)

Στις 19 Μαΐου του 2013, ο Τζέιμι Κάραγκερ φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της Λίβερπουλ έπειτα από 17 χρόνια κοινής πορείας, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.



Η μέρα που ο Κάραγκερ είπε «αντίο» στην αγαπημένη του Λίβερπουλ! (vids)

Ήταν 19 Μαΐου του 2013 όταν η Λίβερπουλ υποδεχόταν την ΚΠΡ για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι. Το Άνφιλντ ήταν κατάμεστο και στον αγωνιστικό χώρο βρισκόταν ο Τζέιμι Κάραγκερ φορώντας για τελευταία φορά την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα συναισθήματά του.

Είχε έρθει η ώρα για τον στρατιώτη των «ρεντς» να πει αντίο στους φιλάθλους που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Έπειτα από 17 χρόνια στον σύλλογο, ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός είχε αποφασίσει να κλείσει την καριέρα του στο «σπίτι» του, στο Άνφιλντ, μπροστά σε 45.000 «αδέρφια» του.

Ο «Κάρα» πραγματοποίησε την 737η εμφάνισή του με τα «κόκκινα» και στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, ολόκληρο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο για να χειροκροτήσει έναν ήρωα του συλλόγου. Ο θρύλος της Λίβερπουλ είδε το όνομά του να γίνεται κορεό στο «Kop» μαζί με ένα πανό που έγραφε «Όλοι ονειρεύονται μία ομάδα γεμάτη… Κάραγκερ.

Στα χρόνια που αγωνίστηκε στους «ρεντς» κατάφερε να κατακτήσει ένα Τσαμπιονς Λιγκ αλλά και ένα Γιουρόπα Λιγκ ενώ σήκωσε τα τρόπαια του FA Cup (2) του Λιγκ Καπ (3) αλλά και του ευρωπαϊκού και αγγλικού Σούπερ Καπ.

Ένα «αντίο» σε έναν άνθρωπο που τίμησε την φανέλα ενός από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας δεν θα μπορούσε να είναι ομορφότερο, με την ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ να είναι συγκινητική και τον Κάραγκερ να ζει το όνειρό του, μαζί με την οικογένειά του. Τα παιδιά του, την σύζυγό του αλλά πάνω απ’ όλα την οικογένεια της Λίβερπουλ…

 

Στράτος Μαρίνος