Η Άιντραχτ «λύγισε» την Ρέιντζερς από την άσπρη βούλα και σήκωσε την κούπα του Γιουρόπα Λιγκ! (vids)

Μετά από ένα παιχνίδι με ένα γκολ για κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια και μία παράταση, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης  επικράτησε της Ρέιντζερς στην διαδικασία των πέναλτι (5-4) και αναδείχθηκε νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ, κατακτώντας το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο έπειτα από 42 ολόκληρα χρόνια.



Η Άιντραχτ «λύγισε» την Ρέιντζερς από την άσπρη βούλα και σήκωσε την κούπα του Γιουρόπα Λιγκ! (vids)

Στην πόλη του Γιουρόπα Λιγκ, την Σεβίλλη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς ήρθαν αντιμέτωπες στον τελικό της διοργάνωσης, με τον Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν να «φλέγεται» από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ταξιδιώτες των δύο ομάδων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να επικεντρώνονται στο ανασταλτικό κομμάτι, με προτεραιότητα να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους και να απειλήσουν στην συνέχεια. Ο τραυματισμός του Ρόντε μετά από το σκληρό μαρκάρισμα του Λούνστραμ και η ολιγόλεπτη διακοπή στα πρώτα λεπτά βοήθησε στην υιοθέτηση ενός χαμηλότερου τέμπο στον αγώνα.

Οι «αετοί» μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν οι πρώτοι που απείλησαν στο 12ο λεπτό, με τον Σο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να επιχειρεί ένα σουτ που μπλόκαρε άνετα ο ΜακΓκρέγκορ.

Οι Γερμανοί έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, με τον Κνάουφ να περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, να πατάει περιοχή όμως ο ΜακΓκρέγκορ απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ρέιντζερς ήρθε στο 26ο λεπτό, με τον Αρίμπο να πλασάρει μακριά από και την μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Τραπ. Στην συνέχεια ήταν σειρά του Κόστιτς να απειλήσει. Αρχικά, ο Σέρβος επιχείρησε ένα βολέ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Ρέιντζερς ενώ δύο λεπτά αργότερα, έτρεξε όλο το γήπεδο όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν για τους Σκωτσέζους, με τον Λούνστραμ να πηδάει ψηλότερα από όλους μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπάρισιτς και τον Τραπ να διώχνει σε κόρνερ, με το 0-0 να παραμένει.

Στην επανάληψη, η Άιντραχτ απείλησε πρώτη, μόλις στο 48ο λεπτό, με τον Λίνστρεμ να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του ΜακΓκρέγκορ.

Λίγα λεπτά μετά, ο Κεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Φαν Μπρόκχορστ όμως το σου που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση πέρασε αρκετά άουτ. Ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα γείρει προς την πλευρά των Γερμανών, ένα λάθος του Τούτα έδωσε την ευκαιρία στον Αρίμπο να βγει τετ-α-τετ με τον Τραπ και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Ρέιντζερς.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Καμάντα προειδοποίησε με το πλασέ του να περνάει λίγο άουτ, όμως ο Μπορέ δεν λάθευσε. Στο 69’ ο Κόστιτς σέντραρε από τα δεξιά και ο Κολομβιανός επιθετικός «τρύπωσε» ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς και με προβολή έφερε τον τελικό στα ίσια.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Άιντραχτ ήταν αυτή που προσπάθησε κυρίως να βρει το νικητήριο γκολ, όμως τόσο η άμυνα της Ρέιντζερς όσο και ο ΜακΓκρέγκορ δεν είχαν πρόβλημα να αντιμετωπίσουν την απειλή των αντιπάλων τους, με το παιχνίδι να οδηγείτε στην παράταση.

Στα πρώτα 15 λεπτά του έξτρα ημιώρου, η κόπωση των παικτών και από τις δύο ομάδες ήταν εμφανής, με ελάχιστα πράγματα να συμβαίνουν μπροστά από τις δύο εστίες. Η μοναδική καλή ευκαιρία ήρθε στο 95’  όταν, ο Μπορέ βγήκε απέναντι στον ΜακΓκρέγκορ όμως ο Μπάσεϊ πρόλαβε τον Κολομβιανό επιθετικό προτού εκτελέσει με το 1-1 να παραμένει.

Η Ρέιντζερς απάντησε με το ξεκίνημα του δευτέρου 15λεπτου, με τον Μπάρισιτς να επιχειρεί ένα σουτ αιφνιδιάζοντας τον Τραπ που έδιωξε την μπάλα με γροθιές. Στο 114’ ο Γιάκιτς σούταρε με δύναμη από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της παράτασης ήταν για τους Σκωτσέζους στο 118’, με τον Ράιαν Κεντ να κάνε την προβολή σχεδόν από την μικρή περιοχή του Τραπ, όμως ο Γερμανός γκολκίπερ άπλωσε το πόδι του και κράτησε την Άιντραχτ στο παιχνίδι και έστειλε τις δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Οι παίκτες των δύο ομάδων ευστόχησαν στις τρεις πρώτες εκτελέσεις ωστόσο ο Άαρον Ράμσεϊ νικήθηκε από τον Τραπ, με την Άιντραχτ να παίρνει το προβάδισμα με την εύστοχη εκτέλεση του Κόστιτς. Ο Ρουφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 5ο πέναλτι όμως το ίδιο έκανε και ο Μπορέ, δίνοντας στους «αετούς» το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ, 42 χρόνια μετά τον τελευταίο της ευρωπαϊκό τίτλο.

 

Συνθέσεις:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τουρέ, Τούτα (Χασέμπε 59’), Εντιγκά (Λεντς 101’), Κόστιτς, Σο (Χρούστιτς 105’), Ρόντε (Γιάκιτς 90’), Κνάουφ, Λίντστρεμ (Χάουγκε 71’), Καμάντα , Μπορέ

Ρέιντζερς: ΜακΓκρέγκορ, Μπάσεϊ, Γκόλντσον, Ταβερνίερ, Μπάρισιτς (Ρουφ 118’), Καμαρά (Άρφιλντ 91’), Λούνστραμ, Τζακ (Σακάλα 74’) (Ράμσεϊ 118’), Ράιτ (Ντέιβις 74’), Κεντ, Αρίμπο (Σαντς 101’)

Στράτος Μαρίνος