Το εξωφρενικό σενάριο που θα κρίνει τον τίτλο ανάμεσα σε Σίτι και Λίβερπουλ σε μπαράζ!

Υπάρχει πιθανότητα η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι να οδηγηθούν σε αγώνα μπαράζ; Θεωρητικά υπάρχει, αν και το σενάριο που μπορεί να έχει ως συνέπεια μία τέτοια περίπτωση χαρακτηρίζεται… τρελό! Για να γίνει άλλωστε, πρέπει η Μάντσεστερ Σίτι να δεχθεί έξι γκολ από την Άστον Βίλα και η Λίβερπουλ να έρθει ισόπαλη, 5-5, με την Γουλβς στο «Άνφιλντ»!



Το εξωφρενικό σενάριο που θα κρίνει τον τίτλο ανάμεσα σε Σίτι και Λίβερπουλ σε μπαράζ!

Είναι προφανές πως από την στιγμή που έχουμε φτάσει στην τελευταία αγωνιστική της Premier League και η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται έναν βαθμό μπροστά από την Λίβερπουλ, υποδεχόμενη την Άστον Βίλα, πως έχουμε… φαβορί!

Ωστόσο, η υπόθεση-τίτλος θα μπορούσε να έχει ξεκαθαρίσει από πολύ νωρίτερα, σε περίπτωση που ο Ριγιάντ Μαχρέζ είχε ευστοχήσει στο πέναλτι απέναντι στην Γουέστ Χαμ και τον Φαμπιάνσκι.

Δεν το έκανε, το 2-2 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Λίβερπουλ μείωσε με τη νίκη της κόντρα στην Σαουθάμπτον την διαφορά στον έναν βαθμό! Πλέον, για να πάει τον τίτλο, θα πρέπει οι «γαλάζιοι» να μην κερδίσουν την Άστον Βίλα και οι «κόκκινοι» να επικρατήσουν της Γουλβς στο «Άνφιλντ».

Υπάρχει άλλο ενδεχόμενο; Ναι, αλλά είναι ακραίο! Υπάρχει το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε μπαράζ, σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Σίτι ηττηθεί με 6-0 από την Άστον Βίλα και η Λίβερπουλ έρθει ισόπαλη με 5-5 απέναντι στην Γουλβς.

Τότε η διαφορά τερμάτων θα είναι ίδια, τα μεταξύ τους αποτελέσματα ακριβώς το ίδιο και θα χρειαστεί ακόμη ένα ματς μεταξύ τους, για να δούμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στο… Wembley!

Μιλάμε προφανώς για εξωφρενικά σενάρια και για να γίνει ακόμη πιο ιντριγκαρόρικο, να τονίσουμε πως σε περίπτωση ισοπαλίας σε τέτοιου είδους μπαράζ, το ματς δεν έχει παράταση και πέναλτι, αλλά ολοκληρώνεται. Συνεπώς; Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ θα μοιράζονταν τον τίτλο!

Προς το παρόν όμως, ας πάμε σε μία τελευταία αγωνιστική που θα αναδείξει τον πρωταθλητή…

Δημήτρης Μανάκος