Λίβερπουλ: «It’s not over, until it’s over…»

Δεν τελειώνει αυτό το πρωτάθλημα και δεν ξεκαθαρίζει αυτός ο τίτλος! Η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε την «γκέλα» της Μάντσεστερ Σίτι με την Γουέστ Χαμ και διεκδικεί τον τίτλο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της Premier League. Τι θέλει; Ένα δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα των «πολιτών» και μία δική της νίκη, για να τα καταφέρει. Για να πάρει ένα επικό πρωτάθλημα, έχοντας επιστρέψει από το -14!



Λίβερπουλ: «It’s not over, until it’s over…»

Προφανώς και αν η Μάντσεστερ Σίτι φτάσει στην κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματός της την τελευταία πενταετία, θα το αξίζει! Βρέθηκε στην κορυφή από πολύ νωρίς, ξέφυγε από την Λίβερπουλ και την Τσέλσι, έφτασε μέχρι και το +14 με ματς περισσότερα, αλλά γενικότερα είναι η ομάδα που οι άλλοι… κυνηγούν!

Από ένα σημείο και μετά, η κούραση για αυτή την απίθανη ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έκανε την εμφάνισή της. Ήταν λογικό. Δεν κέρδισε και δεν σκόραρε σε 180 αγωνιστικά λεπτά απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, «μπλόκαρε» κόντρα στην Σαουθάμπτον, ηττήθηκε δύο φορές από την Τότεναμ και δεν κέρδισε σε κανένα ματς της σεζόν την Λίβερπουλ.

Η τελευταία, για να είχε πιθανότητες για τον τίτλο, θα έπρεπε να πραγματοποιήσει έναν «ιστορικά» καλό δεύτερο γύρο. Και το έκανε, δίχως μάλιστα να παραμερίζει κάποια από τις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Κέρδισε την Τσέλσι δύο φορές, σε δύο εγχώριους τελικούς για τα Κύπελλα Αγγλίας, απέκλεισε την Ίντερ, απέκλεισε την Βιγιαρεάλ, με ανατροπή σε… 45 λεπτά και αποτελεί την πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που θα παίξει όσα ματς είναι διαθέσιμα σε ένα ημερολογιακό έτος, με την έναρξη της εκάστοτε σεζόν!

Ο τελικός του Champions League στο Παρίσι την περιμένει, όμως την ερχόμενη Κυριακή, η καρδιά των φίλων της Λίβερπουλ, θα χτυπά στο Μάντσεστερ, αναμένοντας ένα… δώρο. Πραγματικά ένα δώρο, μιας και αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν κερδίσει την Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ και αντιστοίχως οι «κόκκινοι» επικρατήσουν της Γουλβς, ο τίτλος θα πάει στο «Άνφιλντ».

Και θα μιλάμε για ένα απίθανο επίτευγμα και για ένα μοναδικό παραμύθι, αν κάτι τέτοιο γίνει όντως πραγματικότητα. Μην ξεχνάτε πως μιλήσαμε για διαφορά 14 βαθμών και πλέον για ένα σενάριο, που αν πραγματοποιηθεί, θα είναι αχαρακτήριστο.

Προφανώς, για να φτάσουμε μέχρι εδώ, η Λίβερπουλ έπρεπε να επικρατήσει της Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις», έχοντας εννέα αλλαγές στην σύνθεσή της και τον Κώστα Τσιμίκα για δεύτερο σερί ματς βασικό στην Premier League, για πρώτη φορά στο 2022.

Τα κατάφερε ακόμη και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Και κάπως έτσι, περνάμε στην τελευταία αγωνιστική της Premier League, με τις πιθανότητες για το θαύμα να μην είναι πολλές, αλλά σε αυτό το πρωτάθλημα, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Η ιστορία της Σίτι με την ΚΠΡ το αποδεικνύει και κυρίως η ανατροπή του +14 στο… +1 είναι ενδεικτική. Μένει να δούμε, αν ο Στίβεν Τζέραρντ κάνει τη Μάντσεστερ Σίτι να… γλιστρήσει. Διότι όπως και να έχει, η Λίβερπουλ απέδειξε πως «It’s not over, until it is…»!

Δημήτρης Μανάκος