Ο 17χρονος Τζέικ Ντάνιελς βγαίνει μπροστά και δηλώνει ανοιχτά πως είναι γκέι γράφοντας ιστορία

Ο νεαρός Τζέικ Ντάνιελς αισθάνθηκε πανέτοιμος να κάνει το come-out κι έγραψε ιστορία στη Βρετανία όντας ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που δημοσιοποιεί πως είναι γκέι, μετά από τον Φασάνου από το 1990! Ο 17χρονος Τζέικ Ντάνιελς βγαίνει μπροστά και δηλώνει ανοιχτά πως είναι γκέι γράφοντας ιστορία

Ο Ντάνιελς το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Μαΐου, έγραψε ιστορία στο ποδόσφαιρο της Μεγάλης Βρετανίας και αποκάλυψε πως «γνώριζα σε όλη μου τη ζωή πως είμαι γκέι, ωστόσο, τώρα βρήκα τη δύναμη να το αποκαλύψω στον κόσμο». 

Ο νεαρός επιθετικός της Μπλάκπουλ έγινε ο πρώτος ενεργός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Νησί που κάνει come-out, μετά τον Τζάστιν Φασάνου από το 1990. 

«Είναι μια σπουδαία ημέρα για το αγγλικό ποδόσφαιρο» σχολίασε στον τηλεοπτικό αέρα του SkySports ο Γκάρι Νέβιλ για το γεγονός. 

«Έκρυβα το ποιος ήμουν, όλο αυτό επηρέαζε την ψυχική μου υγεία, όμως πλέον είμαι δυνατός και σίγουρος για να το πω» ανέφερε ο Ντάνιελς. 

Πριν από εκείνον είχε κάνει come-out και ο Τζος Κάβαλο της Adelaide United, όντας ανοιχτά γκέι στο ανώτατο ποδοσφαιρικό επίπεδο. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης