Άρσεναλ: Να βγάλει αντίδραση και να παίξει την 4αδα σε ματς «ο θάνατός σου, η ζωή μου»!

Η Άρσεναλ ταξιδεύει στο Σεντ Τζέιμς Παρκ για να αντιμετωπίσει την Νιούκαστλ και η νίκη φαντάζει μονόδρομος μετά την προσπέραση της Τότεναμ. Στόχος της ομάδας του Αρτέτα να «παίξει» με μικρό πλεονέκτημα το κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν στο Έμιρεϊτς.  



Άρσεναλ: Να βγάλει αντίδραση και να παίξει την 4αδα σε ματς «ο θάνατός σου, η ζωή μου»!

Η κόκκινη κάρτα του Χόλντινγκ και η άμεση αντίδραση της Τότεναμ δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Άρσεναλ, που ηττήθηκε με 3-0 στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου και έχασε το πλεονέκτημα που είχε έναντι της αντιπάλου της για την 4η θέση.

Απόψε, οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν άλλη επιλογή από την νίκη κόντρα στην Νιούκαστλ που μοιάζει να έχει χαλαρώσει τον τελευταίο καιρό, μετά την εξασφάλιση της παραμονής. Με το «τρίποντο» οι Λονδρέζοι θα φτάσουν στους 69 βαθμούς, θα πατήσουν στην 4η θέση και θα διατηρήσουν την διαφορά τους στον έναν βαθμό από τα «σπιρούνια» του Κόντε.

Σε περίπτωση νίκης η Άρσεναλ θα ορίζει την μοίρα της στην τελευταία αγωνιστική. Η Άρσεναλ θα χρειάζεται μόνο το θετικό αποτέλεσμα, για να μην ενδιαφέρεται για την Τότεναμ, αν θέλει να επιστρέψει στα «αστέρια» μετά την σεζόν 2016-2017.

Ωστόσο, υποδέχεται στο «Έμιρεϊτς» την Έβερτον που ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς μετά την ήττα της με το 3-2 από την Μπρέντφορντ το απόγευμα της Κυριακής.

Εκείνο το ματς, την προσεχή Κυριακή, θα έχει χαρακτήρα «ο θάνατός σου, η ζωή μου» αφού η μία ομάδα χρειάζεται τους βαθμούς για να παραμείνει «ζωντανή» στην κατηγορία και η άλλη για να επιστρέψει εκεί που ανήκει… στα «αστέρια».

Στράτος Μαρίνος