Ο 20χρονος Γκέλχαρντ είναι ο πιο «clutch» παίκτης της Λιντς στην φετινή σεζόν! (vid)

Για ακόμη μία αγωνιστική, ο 20χρονος επιθετικός βοήθησε την Λιντς να πάρει έναν σημαντικό βαθμό για την παραμονή, μοιράζοντας την ασίστ για το τέρμα του Στράουκ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κόντρα στην Μπράιτον.



Ο 20χρονος Γκέλχαρντ είναι ο πιο «clutch» παίκτης της Λιντς στην φετινή σεζόν! (vid)

Μετά κόπων και βασάνων, η Λιντς Γιουνάιτεντ κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από την Μπράιτον ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 90+2’ με την κεφαλιά του Πασκάλ Στράουκ που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή.

Ωστόσο, όλα ξεκίνησαν από μία ενέργεια ενός 20χρονου επιθετικού που πήρε φανέλα βασικού μόλις για 4η φορά μέσα στην σεζόν για τα «παγώνια». Ο Τζο Γκέλχαρντ έκανε εξαιρετική τρίπλα πάνω στην γραμμή του άουτ, ξεπερνώντας τον Ντανκ και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του για έναν πολύ σημαντικό βαθμό που μπορεί να κάνει την διαφορά στην μάχη της παραμονής.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός επιθετικός έχει το θάρρος να βγει μπροστά και να βοηθήσει την ομάδα του στα τελευταία λεπτά. Ο διεθνής με τις μικρές ομάδες της Αγγλίας, μετράει ακόμη μία ασίστ και ένα γκολ από το 83ο λεπτό και έπειτα.

Συγκεκριμένα, ισοφάρισε σε 2-2 την Τσέλσι στο 83’ της αναμέτρησης στο Στάμφορντ Μπριτζ, ενώ ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Ντάνιελ Τζέιμς στο 90+3’ απέναντι στην Μπέρνλι. Φυσικά ήταν και ο σκόρερ στην επική ανατροπή της Λιντς απέναντι στην Νόριτς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δικαιολογημένα, ο Γκέλχαρντ μπορεί να θεωρείται ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τα «παγώνια» και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό την ομάδα του να βρει λύσεις στο επιθετικό τρίτο όταν οι συμπαίκτες του δεν έχουν καθαρό μυαλό.

Στράτος Μαρίνος