Συνεχίζεται το θρίλερ για την Έβερτον, που υπέστη ήττα-σοκ από την Μπρέντφορντ!

Γνώριζε πως αν κέρδιζε την Μπρέντφορντ θα εξασφάλιζε την παραμονή της στην Premier League, όμως το ματς έδειξε να «στραβώνει» από νωρίς για την Έβερτον. Έμεινε με 10 παίκτες, ολοκλήρωσε το ματς με εννιά, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σε δύο περιπτώσεις το προβάδισμά της και ηττήθηκε με 3-2 στο «Γκούντισον Παρκ», δίνοντας παράταση στο θρίλερ παραμονής της!



Συνεχίζεται το θρίλερ για την Έβερτον, που υπέστη ήττα-σοκ από την Μπρέντφορντ!

Τι και αν η Έβερτον «καιγόταν» για βαθμούς, από την στιγμή που «κλείδωνε» την παραμονή της στην Premier League, την ώρα που η Μπρέντφορντ ήταν αδιάφορη; Ουδεμία σημασία έχει αυτό στο πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του κόσμου, με τις
«μέλισσες» να επικρατούν με 3-2 και να μην δίνουν τέλος στο θρίλερ που παρακολουθεί ολόκληρη την χρονιά η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ.

Επρόκειτο γενικότερα για ένα… τρελό ματς και για ένα ιδιαίτερο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έλαβαν χώρα τρία γκολ, μία αποβολή, ένα αυτογκόλ και μία εκτέλεση πέναλτι, πράγμα που συμβαίνει μόλις για 1η φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος, μετά το 2003.

Το σκορ άνοιξε ο Κάλβερτ Λιούιν στο 10ο λεπτό, αλλά οκτώ λεπτά μετά, συνέβη το χειρότερο σενάριο. Ο Μπρέθγουεϊτ αποβλήθηκε και στο 37’ η Μπρέντφορντ βρήκε γκολ ισοφάρισης, χάρη στο σουτ του Γουϊσά και την παρέμβαση του Κόουλμαν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Μπρέντφορντ είχε το μομέντουμ και επιχείρησε να πάρει το προβάδισμα με τον Γιάνσον και τον Τόνεϊ, αλλά τα προβλήματα στην ανασταλτική της λειτουργία έγιναν φανερά ακόμη και με παίκτη περισσότερο.

Ο Ριτσάρλισον έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, με πέναλτι, στην λήξη του πρώτου μέρους, αλλά η ομάδα του Τόμας Φρανκ έδειξε πως μπορούσε να ανταπεξέλθει στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Ισοφάρισε με φοβερή κεφαλιά του Γουϊσά στο 62ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Έρικσεν, και 120 δευτερόλεπτα μετά είδαμε την απόλυτη ανατροπή, με τον Νόργκααρντ να σεντράρει και τον Χένρι να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Πίκφορντ.

Έμενε σχεδόν μισή ώρα, αλλά η μοναδική καλή στιγμή της Έβερτον πραγματοποιήθηκε στο 78’, με τον Ντουκουρέ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να βλέπει τον Ράγια να αποκρούει σε κόρνερ.

Ο χρόνος πέρασε, τα «ζαχαρωτά» δεν βρήκαν απάντηση, τελείωσαν το ματς με 9 λόγω της αποβολής του Ροντόν και με το τελικό 3-2 η Έβερτον εξακολουθεί να κινδυνεύει, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από την Λιντς, δύο από την Μπέρνλι και ένα ματς περισσότερο από αμφότερες. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να αποσπάσει τουλάχιστον ένα τρίποντο απέναντι σε Κρίσταλ Πάλας και Άρσεναλ, για να σώσει την παρτίδα…

Δημήτρης Μανάκος