Επική γκάφα της Έβερτον, απέρριψε τον 15χρονο Χάαλαντ όταν κόστιζε μόνο 60.000 λίρες!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Νησί, η Έβερτον είχε την ευκαιρία να υπογράψει τον Χάαλαντ πίσω στο 2016 για το συμβολικό ποσό των 60.000 λιρών, ωστόσο, στην ομάδα δεν πίστεψαν πως η σωματοδομή του θα αποτελούσε πλεονέκτημα όσο μεγάλωνε.Επική γκάφα της Έβερτον, απέρριψε τον 15χρονο Χάαλαντ όταν κόστιζε μόνο 60.000 λίρες!

Ίσως η Έβερτον να δημιούργησε το μεγαλύτερο «What if» στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά τα όσα γράφονται στην Αγγλία σχετικά με το ενδιαφέρον του συλλόγου για τον Χάαλαντ πίσω στο 2016.

Κι όμως είναι αλήθεια. Ο σκάουτερ των Σκανδιναβικών χωρών της Έβερτον, παρακολουθούσε τον 15χρονμο Έρλινγκ Χάαλαντ όταν ακόμα αγωνιζόταν για την ομάδα της πόλης του στην Νορβηγία και πρότεινε να φέρουν τον νεαρό επιθετικό στο Μέρσισαϊντ για δοκιμαστικά.

Ωστόσο, η ομάδα απέρριψε την πρόταση, τονίζοντας πως η σωματοδομή που διέθετε τότε ο 15χρονος Νορβηγός δεν θα αποτελούσε τόσο μεγάλο πλεονέκτημα και στα επόμενα χρόνια, παρότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του παίκτη για μόλις 60.000 λίρες.

 Μάλιστα, τα «ζαχαρωτά» είχαν ακόμη μία ευκαιρία να υπογράψουν τον θηριώδη επιθετικό, όταν ο τότε ποδοσφαιρικός διευθυντής της ομάδας είχε συμφωνήσει για την μεταγραφή του παίκτη έναντι 3,4 εκατ. λιρών, όμως ο ιδιοκτήτης Φαρχάντ Μοσίρι δεν ενέκρινε την συμφωνία.

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει 86 γκολ σε 89 εμφανίσεις από τον Ιανουάριο του 2020 που κατέφθασε στην Ντόρτμουντ, κερδίζοντας «σήμερα» την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι 51 εκατ. λιρών.

 

Στράτος Μαρίνος