Μέισον Μάουντ: Καταραμένο το «Γουέμπλεϊ», δεν τον αφήνει να χαρεί...

Ούτε τώρα! Ο Μέισον Μάουντ θα φτάσει ν' αποκτήσει... ψυχολογικά με το «Γουέμπλεϊ» κάθε φορά που θα πατάει το πόδι του εκεί, αφού πλέον μετράει έξι χαμένους τελικούς μετά και το ματς από το οποίο η Λίβερπουλ αναδείχθηκε Κυπελλούχος Αγγλίας για το 2022.  



Μέισον Μάουντ: Καταραμένο το «Γουέμπλεϊ», δεν τον αφήνει να χαρεί...

Η Τσέλσι προσπάθησε να πάρει την εκδίκησή της από τους «κόκκινους» μετά τον χαμένο τελικό του Λιγκ Καπ τη φετινή σεζόν, όμως, τελικά... κατάφερε να έχει ηττηθεί σε τρεις διαδοχικούς τελικούς του FA Cup. Ήταν η Άρσεναλ το 2020, η Λέστερ το 2021 και τώρα η Λίβερπουλ που στερούν τον τίτλο από τους «μπλε» του Λονδίνου.

Ο Μέισον Μάουντ συμμετείχε και στους τρεις προαναφερθέντες τελικούς και πάντοτε έβλεπε τους αντιπάλους του να του κλέβουν τη χαρά και ν' αποχωρούν από το γήπεδο με το τρόπαιο...

Όλα ξεκίνησαν από το 2019 και τον τελικό των Playoffs ανόδου για την Τσάμπιονσιπ, όταν τότε ο Μάουντ ως ποδοσφαιριστής της Ντέρμπι Κάουντι είδε την Άστον Βίλα να παίρνει το «εισιτήριο» για τη μεγάλη κατηγορία.

Ακολούθησε η ήττα από την Άρσεναλ για το Κύπελλο εν μέσω κορονοϊού, το 2021 ήρθε και το «χαστούκι» από τη Λέστερ, ενώ, το καλοκαίρι εκείνου του έτους ήταν απίστευτα πικρό ως προς την κατάληξή του, με την απώλεια του Euro.

Μπορεί οι Άγγλοι ως έθνος ν' αναγνώρισαν – πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων με τους ανεγκέφαλους που επιτέθηκαν ρατσιστικά στους διεθνείς – την προσπάθεια και την εξέλιξη των «τριών λιονταριών», όμως, ο Μάουντ ήταν κομμάτι των ηττημένων Άγγλων στον τελικό με τους Ιταλούς.

Και φυσικά έρχονται τα φετινά Λιγκ Καπ και Κύπελλο να προστεθούν στην κάκιστη παράδοση του μελλοντικού ηγέτη της Τσέλσι που έφτασε να μετράει έξι αποτυχημένες προσπάθειες ν' ανέβει όλα τα σκαλιά του «Γουέμπλεϊ» μέχρι το σημείο όπου απονέμεται το τρόπαιο...

Κώστας Ζάλιαρης