Ούτε ο Χιουζ, ούτε ο Σούνες, ούτε ο Τζέραρντ: Ο Χέντερσον είναι ο πρώτος αρχηγός της Λίβερπουλ που πήρε τα… πάντα!

Μοιάζει εντυπωσιακό και ολίγον τι… οξύμωρο, αν αναλογιστεί κανείς την ποδοσφαιρική αξία των υπολοίπων, όμως ο Τζόρνταν Χέντερσον είναι ο μοναδικός αρχηγός στην ιστορία της Λίβερπουλ που έχει πάρει τα… πάντα! Κυριολεκτικά τα πάντα. Κάτι που δεν κατάφερε ούτε ο Χιουζ, ούτε ο Σούνες, ούτε ο Τόμσον, ούτε ο Στίβεν Τζέραρντ!  Ούτε ο Χιουζ, ούτε ο Σούνες, ούτε ο Τζέραρντ: Ο Χέντερσον είναι ο πρώτος αρχηγός της Λίβερπουλ που πήρε τα… πάντα!

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός πως έχουν περάσει πολύ πιο μεγάλοι εμβληματικοί αρχηγοί με την φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Χιουζ, ο Σούνες, ο Τόμσον και ο Στίβεν Τζέραρντ. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν συνδεθεί με τους «κόκκινους» και δεν μπορούν να μπουν σε σύγκριση με κανέναν.

Ακολουθεί ο Τζόρνταν Χέντερσον. Ο άνθρωπος που διαδέχθηκε τον Στίβεν Τζέραρντ και παρόλο που δεν προσπάθησε να μπει στα παπούτσια του, τα κατάφερε με την προσωπικότητά του!

Πλέον, έχει καταφέρει κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ κανένας. Τι είναι αυτό; Έγινε ο πρώτος αρχηγός στην ιστορία της Λίβερπουλ που έχει κατακτήσει τα πάντα. Την Premier League, το Λιγκ Καπ, το Σούπερ Καπ Ευρώπης, το Champions League, το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και αισίως το FA Cup!

Το πρώτο FA Cup της Λίβερπουλ μετά από 16 χρόνια και το πρώτο που λαμβάνει χώρα με αυτήν νικήτρια στο Wembley μετά από 30 χρόνια! Ναι, όλα αυτά τα κατέκτησε ο Τζόρνταν Χέντερσον, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά για ποιον λόγο τον θεωρεί τόσο απαραίτητο ο Γιούργκεν Κλοπ!

Ο Χέντερσον αποτελεί σημαία της Λίβερπουλ και είναι πράγματι ο αρχηγός της. Είναι εμβληματικός για αυτή και «ιστορικός». Και όλα αυτά, διότι ο Κώστας Τσιμίκας αποδείχθηκε φοβερά ψύχραιμος στο φινάλε. Στην πρώτη φορά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από το Βίλεμ – Φίτεσε του 2018!

 

Δημήτρης Μανάκος