Κυριαρχία της Τότεναμ στο ντέρμπι και μάχη μέχρι τέλους για το Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Χόλντινγκ στο 33’ και με δύο τέρματα του Κέιν και ένα του Σον, επικράτησε με 3-0 της Άρσεναλ στο Ντέρμπι του Λονδίνου, μειώνοντας την διαφορά από την αντίπαλό της στην 4αδα στο -1, με τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να κρίνουν τα ποια ομάδα θα αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.



Κυριαρχία της Τότεναμ στο ντέρμπι και μάχη μέχρι τέλους για το Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Η καρδιά του Βόρειου Λονδίνου χτυπούσε στο εντυπωσιακό γήπεδο της Τότεναμ, εκεί που η ομάδα του Αντόνιο Κόντε αντιμετώπισε την Άρσεναλ σε ένα ντέρμπι που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ποια από τις δύο ομάδες θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα και θα πάρουν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας χρονιάς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ωραίο ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει από την μία περιοχή ως την άλλη και τους παίκτες να μπαίνουν με δύναμη στις μονομαχίες με το πάθος να ξεχειλίζει.

Ούτε οι «κανονιέρηδες» αλλά ούτε και τα «σπιρούνια» είχαν κάποια καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά ωστόσο η φάση του 22ου λεπτού άλλαξε τα δεδομένα. Ο Σέντρικ Σοάρες γκρέμισε μέσα στην περιοχή τον Σον, ο Τίρνεϊ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Χάρι Κέιν πέτυχε το 12ο γκολ του απέναντι στην Άρσεναλ, κάνοντας το 1-0.

Παράλληλα, η προσωπική μονομαχία μεταξύ των Χόλντινγκ και Σον ήταν αυτή που κέντρισε τα βλέμματα, με τον Άγγλο στόπερ να βλέπει την κίτρινη κάρτα στο 26ο λεπτό για συνεχόμενα δυνατά μαρκαρίσματα στον Κορεάτη.

Μάλιστα, 6 λεπτά αργότερα, χτύπησε με τον αγκώνα του στο πρόσωπο τον αντίπαλό του και ο διαιτητής δεν είχε άλλη επιλογή από τον αποβάλει, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 παίκτες.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, καθώς στο 37’ ο Χάρι Κέιν έμεινε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 47’ μετά από αδυναμία των αμυντικών της Άρσεναλ να απομακρύνουν την μπάλα, ο Σον σημάδεψε την αριστερή γωνία του Ράμσντεϊλ για το 3-0.

Η Τότεναμ έφασε κοντά και σε 4ο γκολ με τον Έμερσον να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής στο 58’ αλλά και με το μακρινό σουτ του Χάρι Χέιν τρία λεπτά αργότερα, όμως ο Ράμσντεϊλ απέκρουσε εντυπωσιακά και στις δύο περιπτώσεις.

Το μοναδικό που κατάφερε η Άρσεναλ στο δεύτερο μέρος ήταν να απειλήσει στο 80ο λεπτό με τον Όντεγκααρντ να πλασάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Γιορίς.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι «σπερς» έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, ο Κόντε ξεκούρασε τους Σον και Κουλουσέφσκι ενόψει της συνέχειας και το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να μένουν… ευχαριστημένες με το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτή την νίκη, η Τότεναμ μείωσε την διαφορά της από την 4η Άρσεναλ στον έναν βαθμό και ελπίζει σε στραβοπάτημα των «κανονιέρηδων» στα δύο τελευταία παιχνίδια για να τερματίσει εκείνη στην πρώτη τετράδα και να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Στράτος Μαρίνος