Τίλεμανς – Ζεσούς: Βάφονται «κόκκινοι», αν η Άρσεναλ πάρει το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου!

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Ένα ματς, το οποίο η Άρσεναλ πρέπει να κερδίσει. Διότι, αν το κάνει, θα ακούσει τον ύμνο του Champions League να ηχεί ξανά στο «Έμιρεϊτς» μετά από έξι χρόνια. Ο κόσμος της θα την στηρίξει στο νέο γήπεδο της Τότεναμ, αλλά στο πλευρό της θα βρεθούν δύο ακόμη… ενδιαφερόμενοι, έστω και από μακριά. Ο Γιούρι Τίλεμανς και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς!



Τίλεμανς – Ζεσούς: Βάφονται «κόκκινοι», αν η Άρσεναλ πάρει το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου!

Είναι δεδομένο πως το Champions League αποτελεί πόλο έλξης για τα top ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και αν η Άρσεναλ δεν το γνώριζε, το βιώνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Τις τελευταίες έξι σεζόν. Τόσες έχει άλλωστε, από τότε που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ και μετά, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Οι μεταγραφές περιορίστηκαν, οι καλές πορείες έλειψαν και πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που οι «κανονιέρηδες» έμειναν εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια.

Η αποτυχία αυτή προφανώς και προστέθηκε στο βιογραφικό του Μικέλ Αρτέτα, αλλά το ίδιο πρέπει να συμβεί και με την φετινή επιτυχία. Η Άρσεναλ άλλωστε ξεκίνησε με 0/3, δίχως γκολ υπέρ της, ούσα και στην τελευταία θέση, αλλά 10 μήνες μετά, έχει βάλει τον εαυτό της στην διαδικασία να παίζει ένα ντέρμπι, που είναι κάτι περισσότερο από ένα ματς δύο ομάδων που εδρεύουν στο Λονδίνο!

Είναι ένας τελικός. Ένα παιχνίδι που δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα, μιας και αν οι «κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα κερδίσουν, τότε δεδομένα θα επιστρέψουν στον θεσμό που παραδοσιακά αγωνίζονταν.

Αν ηττηθούν, εξακολουθούν να έχουν το πλεονέκτημα με το μέρος τους, αλλά το νεανικό σύνολο του Ισπανού προπονητή, ίσως και να αγχωθεί στα εναπομείναντα ματς με Έβερτον και Νιούκαστλ. Για τον λόγο αυτό, τέτοια μέρα την επόμενη χρονιά, η Άρσεναλ θα πρέπει να έχει προσθέσει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές με εμπειρία.

Ή τουλάχιστον, μεγαλύτερη εμπειρία από τους υπάρχοντες. Κάπως έτσι, οι «κόκκινοι» θα έχουν νοητικά μαζί τους ακόμη δύο ποδοσφαιριστές. Τον Τίλεμανς και τον Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Ο πρώτος είναι σχεδόν «κλεισμένος», αν η Άρσεναλ επιστρέψει στο Champions League και ο δεύτερος, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, θέλει να παρευρεθεί σε ένα τέτοιου είδους πρότζεκτ.

Αμφότεροι λοιπόν έχουν έναν λόγο παραπάνω να ενδιαφερθούν για την κατάληξη του κομβικού αυτού ματς. Γιατί αν γίνει ό,τι και στον πρώτο γύρο, από πλευράς νικητή, λίγους μήνες μετά πιθανότατα θα παίρνουν μέρος στα ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, φορώντας το κανόνι της Άρσεναλ στο στήθος!

Δημήτρης Μανάκος