Έχασε «χρυσή» ευκαιρία για να σωθεί η Έβερτον, πάρτι της Λέστερ κόντρα στην Νόριτς! (vid)

Η Έβερτον είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης απέναντι στην Γουότφορντ ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ, μένοντας στο 0-0 και χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία να «κλειδώσουν» την παραμονή τους στην κατηγορία. Την ίδια ώρα, η Λέστερ «κυριάρχησε» απέναντι στην υποβιβασμένη Νόριτς και με τα τέρματα των Βάρντι (2) και Μάντισον στο δεύτερο ημίχρονο πήραν μία εμφατική νίκη μπροστά στο κοινό τους και ανέβηκαν στην 10η θέση της βαθμολογίας.



Έχασε «χρυσή» ευκαιρία για να σωθεί η Έβερτον, πάρτι της Λέστερ κόντρα στην Νόριτς! (vid)

Γουότφορντ – Έβερτον 0-0

Στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ, η υποβιβασμένη Γουότφορντ υποδέχθηκε την Έβερτον, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν πάση θυσία το τρίποντο για να κερδίσουν έδαφος στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Τα «ζαχαρωτά» μπήκαν νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο από το 15ο λεπτό και μετά άρχισαν να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθούν να απειλήσουν την εστία του Μπεν Φόστερ.

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορα φρενήρη ρυθμό, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να «ανεβάζει» αρκετούς παίκτες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν, δεχόμενη αρκετές αντεπιθέσεις από τις «σφήκες».

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα άνοιγε το σκορ, ενδεικτικό και των μηδενικών τελικών προς τις δύο εστίες, με την Έβερτον να ψάχνει ένα σωτήριο γκολ στο δεύτερο μέρος.

Στην επανάληψη, τα «ζαχαρωτά» ανέβασαν την πίεσή τους και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με τον Ριτσάρλισον να προσπαθεί να νικήσει τον Φόστερ, όμως ο Άγγλος γκολκίπερ έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 62’ ήταν σειρά του Ντεμαράι Γκρέι να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας, με το 0-0 να παραμένει.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Γουότφορντ οπισθοχωρούσε στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την κατοχή στους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να συνδυαστούν και να φτάσουν μπροστά από την εστία του Φόστερ, με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνοι στα εναπομείναντα λεπτά, χάνοντας την ευκαιρία να κλειδώσουν την παραμονή τους στην κατηγορία με μία σημαντική νίκη.

Λέστερ – Νόριτς 3-0

Την ίδια ώρα, η Νόριτς, με τον Δημήτρη Γιαννούλη στο αρχικό της σχήμα, υποδέχθηκε την Λέστερ σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι. Όχι, όμως και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν στο πρώτο μέρος.

Από την μία οι «αλεπούδες», κυριάρχησαν στην αναμέτρηση, όμως είδαν τον Γκαν να τους λέει «όχι» στα σουτ των Λούκμαν, Βάρντι και Μάντισον διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του. Από την άλλη, τα «καναρίνια» είχαν σημαντική ευκαιρία να βρουν το γκολ τόσο με τον Δημήτρη Γιαννούλη όσο και με τον Τίμο Πούκι λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, όμως το τελείωμά του κατέληξε στο δοκάρι του Σμάιχελ με το 0-0 να παραμένει στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη, η κυριαρχία των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς, με τον Τζέιμι Βάρντι να ανοίγει το σκορ στο 54ο λεπτό, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει με μεγάλη δόση τύχης στα δίχτυα του Άνγκους Γκαν. Ο επιθετικός των «αλεπούδων» βρήκε και δεύτερο γκολ στο 62ο λεπτό με εξαιρετικό τελείωμα από δύσκολη θέση, κλειδώνοντας την νίκη για την ομάδα του.

Το πάρτι της Λέστερ δεν σταμάτησε εκεί, με τον Τζέιμς Μάντισον να εκτελεί από το ύψος του πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 ανεβαίνοντας στην 10η θέση της βαθμολογίας.