Χάαλαντ: Βρίσκει δίχτυα μετρώντας τις λιγότερες επαφές με τη μπάλα! (pic)

Ό,τι πιο κοντά στην κυριολεκτική έννοια του «δεινού σκόρερ» είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ και η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή που για να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, χρειάζεται τις λιγότερες επαφές με τη μπάλα!  



Χάαλαντ: Βρίσκει δίχτυα μετρώντας τις λιγότερες επαφές με τη μπάλα! (pic)

Είναι να το... έχεις και μέσα σου, πέρα από τη δουλειά που κάνει κάποιος επιθετικός για να τελειοποιήσει το κομμάτι του σκοραρίσματος και των αποτελεσματικών τελειωμάτων.

Ο Χάαλαντ, όταν θα βρεθεί μπροστά στην ευκαιρία, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι «καθαρή», έχει πίεση, μαρκάρισμα και δύσκολη γωνία για να βρει εστία, θα τα καταφέρει.

Βάσει των αριθμών του δημοφιλούς Squawkafootball, ο Νορβηγός είναι ο στράικερ που χρειάζεται τις λιγότερες επαφές με τη μπάλα για να την οδηγήσει με... ασφάλεια προς το βάθος της εστίας!

Μετράει μονάχα 36,6 επαφές, με τον μόνιμα «καυτό», Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 38 επαφές για κάθε γκολ.

Ο Πάτρικ Σικ κάνει την έκπληξη με την 3η θέση έχοντας 43,5 επαφές, ο Λαουτάρο Μαρτίνες της Ίντερ είναι στην 7η με 59,8, ενώ, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς – λόγω του κριτηρίου των 10+ τερμάτων δίχως πέναλτι – είναι στην 10η θέση με 66,4 επαφές μέχρι να σκοράρει.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης