Τα στατιστικά του Κώστα Τσιμίκα απέναντι στην Άστον Βίλα! (vid)

Ο Κώστας Τσιμίκας πήρε φανέλα βασικού από τον Γιούργκεν Κλοπ και αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο κόντρα στην Άστον Βίλα, πραγματοποιώντας μία θετική εμφάνιση τόσο στο επιθετικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι.



Τα στατιστικά του Κώστα Τσιμίκα απέναντι στην Άστον Βίλα! (vid)

Η Λίβερπουλ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και με τα τέρματα των Ματίπ και Μανέ πήρε την νίκη με 2-1 απέναντι στην Άστον Βίλα του «αγαπημένου» της Στίβεν Τζέραρντ.

Ο Κώστας Τσιμίκας πήρε φανέλα βασικού, αντικαθιστώντας τον Άντι Ρόμπερτσον, με τον Έλληνα μπακ να αγωνίζεται για 90 λεπτά, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, ο ακραίος αμυντικός των «ρεντς» ήταν ο κορυφαίος στην δημιουργία φάσεων στην αναμέτρηση, πραγματοποιώντας 3 πάσες που οδήγησαν σε ευκαιρίες για την ομάδα του Κλοπ, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη και των δύο ομάδων.

Παράλληλα, είχε 76 επαφές με την μπάλα, δεύτερος στην σχετική κατηγορία ενώ ολοκλήρωσε 44 πάσες (82% επιτυχία). Από τα αριστερά επιχείρησε 6 σέντρες, τις περισσότερες από όλους, με τις μισές να φτάνουν σε συμπαίκτη του.

Φυσικά, βοήθησε και στο ανασταλτικό κομμάτι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την φάση του 53ου λεπτού όταν έκανε μία καίρια παρέμβαση στον Γουότκινς, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του Άλισον.

Στράτος Μαρίνος